Rusi u lovu na KOLJAČA: Jihadi John na Putinovoj CRNOJ LISTI

Screenshot

Ruski predsjednik Vladimir Putin uključio se u lov na krvnika Jihadi Johna zajedno sa Amerikom i Ujedinjenim Kraljevstvom.

Brutalni koljač poznat po nadimku Jihadi John, a pravoga imena Mohammed Emwazi, odgovoran je za odsjecanje glava velikog broja nedužnih ljudi, a sumnjičilo ga se i za slučaj Tomislava Salopeka. Otkako je počeo s tim bolesnim i izopačenim činom privlačiti pažnju, na meti je svjetskih velesila koje ga žele pod svaku cijenu uloviti ili ubiti. Do sada su ga, bezuspješno, hvatale vojske UK-a i SAD-a, a sada se u lov uključila i Rusija. Kako Rusi ne prezaju ni pred čim, a njihove invazivne metode ratovanja možemo pratiti svakodnevno, šanse za hvatanjem Jihadi Johna drastično su se povečale.

Jednom kada se nađete na crnoj listi Kremlja, ne piše vam se dobro, a dodamo li tome da je hvatanje najpoznatijeg džihadista ogroman propagandni plus za Ruse, nema dvojbe što je trenutni prioritet Putina. Rusi imaju blagu prednost pred SAD-om i UK-om zbog podržavanja Assadova režima pa tako mogu lakše slati svoje specijalne postrojbe na tlo i detaljnije češljati potencijalna područja, prenosi Express.

 

 


Komentari