PUTINOV ULTIMATUM: Šalje 150 tisuća vojnika da uništi ISIL?

Facebook

Uspjeli smo znatno oslabiti vojnu moć terorista. Panika i dezerterstvo načeli su njihove redove”, rekao je visoki dužnosnik ruskog glavnog stožera, general Andrej Kartapolov. Po njegovim riječima, “šestotinjak boraca IS-a” je napustilo svoje položaje i pokušavaju ući u Europu”.

U Siriju ruski predsjednik Vladimir Putin namerava poslati 150 tisuća vojnika “kako bi Islamsku državu jednom zauvijek izbrisao s lica zemlja”, piše britanski Express.

”Jasno je da Rusija želi očistiti zapad zemlje, zauzimajući Raqqu te tamošnja plinska i naftna polja, pogotovo oko Palmire”, prenosi Express izjavu neimenovanog izvora.

Rusija je u subotu izvijestila da njezini zračni udari u Siriji započeti u srijedu siju “paniku” među pripadnicima Islamske države (IS), te da su nagnali više od 600 njezinih pripadnika da napuste svoje položaje.


”Uspjeli smo znatno oslabiti vojnu moć terorista (…) Panika i dezerterstvo načeli su njihove redove”, rekao je visoki dužnosnik ruskog glavnog stožera, general Andrej Kartapolov. Po njegovim riječima, “šestotinjak boraca IS-a” je napustilo svoje položaje i pokušavaju ući u Europu.

Moskva je usto najavila jače zračne udare u Siriji i spremnost na suradnju sa svim zainteresiranim zemljama, pošto je u zadnja 72 sata ondje izvela više od 60 udara.

Komentari

loading...
-->