PRVI REZULTATI PROJEKTA ‘EDWARD’: U 17 zemalja nije zabilježen nijedan smrtni slučaj

FOTO: Zagreb.info

TISPOL je na europskoj razini objavio prve rezultate projekta EDWARD čija se inicijativa prvi „Europski dan bez poginulih u prometu“ održala 21. rujna 2016. godine.

Za sad su prikupljeni podaci u 23 države, od kojih u 17 nije zabilježeno smrtno stradavanje.

IPAK, u ostalih 6 zemalja zabilježeno je 17 poginulih osoba na dan 21.9.2016. godine. U 2015. godini zabilježen je 61 smrtni slučaj u 28 europskih zemalja.

Glavna tajnica TISPOL-a Ruth Purdie je rekla, kako je rezultat ove akcije veliki uspjeh za projekt, s obzirom da se u 17 zemalja nije dogodio niti jedan smrtni slučaj te da je manji broj smrtnih slučajeva u odnosu na 2015. godinu. Navodi kako je i daljnji smisao ove inicijative zajedničkim trudom osigurati sigurnost na cestama u cijeloj Europi i pridonijeti daljnjem smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama.

Također je istaknula kako je TISPOL zahvalan na potpori Europske komisije u organizaciji ovog hvalevrijednog projekta kao i na financijskoj potpori od GEM humanitarne organizacije za sigurnost na cestama (Motoring Assist Road Safety Charity).


Komentari