PREVELIKI SIGURNOSNI PROPUSTI: Odlazi li omiljena aplikacija u zaborav?

Pixabay

Europska komisija je na svojim internim informativnim pločama obavijestila svoje zaposlenike kako je “Signal odabran kao preporučena aplikacija za javnu komunikaciju instant porukama”.

Upravo zbog činjenice da Signal omogućuje slanje šifriranih poruka, fotografija i drugih multimedijskih datoteka, ali i glasovnih poziva, pojedinom primatelju ili cijeloj grupi, mnogi ga smatraju sigurnijom alternativom, piše portal Zimo.

Mnogima je dodatni plus u korist Signala i činjenica da ga podržava (i održava) neprofitna zaklada. Odabir Signala kao službene aplikacije za komunikaciju između službenika i javnosti jedan je od prvih koraka u jačanju kibernetičke sigurnosti europskih institucija.

Posljednji slučajevi sigurnosnih propusta u WhatsAppu, kao i slučaj hakiranja Jeffa Bezosa, ali i Facebookov plan da ujedini komunikacijske platforme Messengera, Instagrama i WhatsAppa, mnoge su natjerali da razmisle o prebacivanju na neku drugu aplikaciju pa tako vjerojatno i Europsku komisiju.

Već je ranije najavljeno stvaranje nove europske strategije kibernetičke sigurnosti koja bi obuhvaćala osnivanje zajedničke jedinice za kibernetičku sigurnost, a koja bi djelovala na razini cijele Europske unije. Zasad je ojačana kibernetička sigurnost u komunikaciji e-mailovima i u razmjeni dokumenata, a uvođenje Signala trebalo bi ojačati i neformalnu komunikaciju na svakodnevnoj razini.


Komentari

loading...
-->