POTRESNE SNIMKE: Uhvaćen je točan trenutak naleta kamiona na ljude u Berlinu

screeshoot/ Die Welt Twitter

Osumnjičenik je još uvijek u bijegu.

U nedavnom naletu kamiona na božićni sajam u Berlinu poginulo je 12 osoba, a njih 48 je ozlijeđeno. Sada se pojavila amaterska snimka na kojoj se vidi točan trenutak naleta kamiona za čijim upravljačem je bio Anis Amri, glavni osumnjičeni koji je još uvjek u bijegu, a za njim je raspisana međunarodna tjeralica.

Njemački tabloid Bild objavio je snimku snimljenu kamerom koja je bila pričvršćena na jedan automobil koji se slučajno našao na obližnjem raskrižju. Kamion je u trenutku naleta vozio 60 do 70 kilometara na sat.

Snimku možete pogledati ovdje.

Naoružan i opasan

Anis Amri trenutno je u bijegu, a odgovornost za napad preuzela je zločinačka tvorevina Islamska država. Osumnjičeni je već bio uhićen početkom 2016. godine, a potvršeno je i da je simpatizer ISIL-a, točnije, ogranka koji je iza napada na tuniško ljetovalište Sousse u lipnju 2015. godine.

U Tunisu i Italiji Anis već ima policijski dosje, a već je i odslužio zatvorsku kaznu dugu četiri godine prije nego što je doašo u Njemačku. Iako sada svi žestoko kritiziraju njemačke vlasti jer je napadač još na slobodi, oni su ga pokušali izručiti tunižanima još u lipnju, al nisu mogli jer nije imao valjane dokumente. 

Tada je zatraženo da mu Tunis izda novu putovnicu kako bi ga mogli poslati u matičnu zemlju, taj dokument u Njemačku je stigao tek u srijedu, dva dana nakon napada u Berlinu.

Pojačane mjere sigurnosti

U tijeku su velike policijske racije diljem Njemačke, a u svim većim europskim gradovima pojačane su mjee sigurnosti. I u Zagrebu je policija prisutna na najljepšem Adventu u Europi. Na snazi je treću stupanj sigurnosti, ali vlasti naglašavaju da to nije jer imaju indicije da bi se stravične scene mogle ponoviti i kod nas, već samo zbog prevencije. 

>>> NAJMANJE 12 MRTVIH U BERLINU: Pakistanac uhićen zbog sumnje da se kamionom zaletio među ljude

>>> BERLINSKI NAPADAČ BIO U HRVATSKOJ? Istražitelji vjeruju da je do Njemačke došao Balkanskom rutom

>>> ŠOK U BERLINU: Uhitili krivu osobu, pravi napadač je naoružan i u bijegu

>>> OSUMNJIČENIK ZA NAPAD U BERLINU: Živio je u Berlinu s regruterom ISIL-a


Komentari