Pomoću ovog trika vratite prvobitnu bjelinu omiljenim tenisicama

FOTO: Uspešna žena

Vaša bijela obuća bit će kao nova.

Svijetla obuća je vrlo efektna i posebno je aktualna u proljetnom i ljetnom razdoblju. No, mana joj je što se brzo isprlja.

Ipak, jednim jednostavnim trikom može se vrlo brzo oprati bilo kakva nečistoća. Mnogi od vas su se u to već uvjerili koristeći običnu pastu za zube za čišćenje svijetle obuće, piše Uspešna žena.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””] Za čišćenje svijetle obuće pastom za zube trebat će vam: voda, stara četkica, pasta za zube i spužva.

Namočite vlažnom spužvom mjesto koje želite očistiti, istisnite na njega malo paste za zube i dobro istrljajte. Nakon toga ponovno prebrišite obuću vlažnom spužvom. Obuća će zasjati čistoćom.

Pogledajte kako je ovo jednostavno na sljedećoj poveznici.[/box]

Međutim, postoji još jedan način kako u kućnim uvjetima pripremiti jednostavno sredstvo, koje će lako i brzo povratiti prvobitnu bjelinu vašim omiljenim bijelim tenisicama!

Za pripremu ovog sredstva bit će vam potrebni alkoholni ocat i soda bikarbona. Koristite ih u odnosu 1 : 1, recimo pola čaše octa i isto toliko sode bikarbone.

Sljedeći koraci:

  1. Sipajte sodu u adekvatnu plastičnu posudu. Dodajte ocat i promiješajte.
  2. Doći će do određene reakcije u vidu pjenjenja, ali ne plašite se, tako i treba biti.
  3. Pomoću stare četkice za zube pripremljenom smjesom temeljito obradite cijelu površinu obuće i ostavite da odstoji oko pola sata.
  4. Zatim dobro isperite obuću hladnom vodom.
  5. Platnenu obuću, recimo tenisice ili starke, nakon ove procedure možete dodatno oprati u perilici, ali zapamtite da ih morate stavititi u posebni džačić.

Vaša bijela obuća bit će kao nova!


Komentari