PILOT POKUŠAO NAGLO SLETJETI: Prije pada kontaktirao je kontrolu leta?

Pexels / Ilustracija

Pilot EgyptAira pokušao je naglo sletjeti nebi li ugasio požar na letu MS804.

Istraga pada putničkog aviona u kojem je život izgubilo 66 ljudi iznjedrila je nove informacije. Naime, pilot na letu MS804 pokušao je naglo spustili sviona kako bi ugasio požar koji je zahvatio zrakoplov, kako piše Telegraph pilot je i kontaktirao kontrolu leta.

S francuske TV postaje M6 stižu vijesti da je Mohamed Ali Shoukair nekoliko minuta razgovarao skontrolorima leta i to sve dok je pokušavao zadržati kontrolu nad zrakoplovom. Ove tvrdnje kose se s onima istražitelja koji kažu da uopće nije bilo radio veze zrakoplova i kontrolnog tornja. Iz EgyptAira su i demantirali izjave francuske tv postaje M6: “Pilot nije kontaktirao s kontrolnim tornjem prije nesreće”

Nagla sletanja u slučajevima nužde, poput ovog mogu biti vrlo opasna jer se naglo mijenjaju tlakovi u kabini, a sumnja se da bi to mogao biti uzrok pada zrakoplova u Mediteransko more. Ovo je samo jedna od teorija o uzroku pada zrakoplova, a još se sa sigurnošću ništa ne zna. Prva tijela poginulih sinoć su vraćena u Kairo, gdje će biti identificirana. S pariškog aerodroma stižu tvrdnje da neće pojačati sigurnosne mjere iako su neki tvrdili da je uzrok pada teroristički napad. Dok glavni i odgovorni tvrde da su trenutne sigurnosne mjere dovoljno stroge, zaposlenici su potvrdili da se ponekad i ne traže identifikacijske isprave prije ukrcavanja.

>>>PRONAĐENI OSTACI AVIONA: Sjedala i prtljaga plutali su u Mediteranskom moru

Komentari