PARIZ U CRNOM Krvavi napadi osveta ISIL-ovaca za smrt Jihadi Johna? (VIDEO)

breitbart.com

Nakon tragedije koja je zadesila Pariz u kasnim noćnim satima, Francuska je u subotu priopćila da su sve manifestacije na javnim mjestima zabranjene do četvrtka u ponoć. Druge europske zemlje također su odlučile postrožiti mjere sigurnosti.

Francuska je odluku objasnila činjenicom da su snage sigurnosti mobilizirane kako bi zajamčile sigurnost gradu, a talijanski premijer Matteo Renzi samo je jedan od mnogih državnika koji su osudili terorističke napade u Parizu te uveli dodatne mjere sigurnosti.

”Kao i svi Talijani, siguran sam da nas teroristi neće pobijediti. Da je sloboda jača od barbarstva. Da je hrabrost jača od straha”, rekao je Renzi.

Britanska policija također pojačava sigurnost prometnih objekata i većih skupova nakon napada u Parizu.

”U ovom trenutku jačamo prisutnost u čitavoj zemlji, o tome ćemo razgovarati na (današnjem) sastanku premijera i članova vlade. Činimo sve za zaštitu ljudi, osigurat ćemo sva veća okupljanja”, priopćeno je iz Scotland Yarda. Prema njegovim riječima, već danas se može primijetiti jače osiguranje na željezničkim stanicama i u većim gradovima, piše net.hr.

Nešto ranije je premijer David Cameron najavio sastanak s članovima vlade na kojem bi zbog terorističke prijetnje mogli odlučiti o pojačanim mjerama sigurnosti u zemlji. Finska je objavila da pojačava granične kontrole u zračnoj luci u Helsinkiju i u finskim lukama.

>>> CIJELI SVIJET MOLI ZA PARIZ, ISIL I DALJE PRIJETI ‘Mrzit ćemo dok svi ne povjerujete u Alaha’ (FOTO)

Njemačka također na oprezu

Policija u Berlinu je u subotu uvela mjere pojačane mjere sigurnosti za francuske zgrade u njemačkoj prijestolnici.  Kancelarka Angela Merkel je za subotu sazvala kriznu sjednicu njemačke vlade i obećala da će “učiniti sve” kako bi pomogla Francuskoj u ”borbi s teroristima”. Ruski ministar prometa Maksim Sokolov rekao je da će njegovo ministarstvo također provesti sigurnosne mjere.

Dan ranije Amerikanci ubili Jihadi Johna

Naime, upravo je jučer u Siriji proveden zračni napad kojem je cilj bio britanski militant poznat pod imenom Jihadi John. Naime, vjeruje se da je Mohammed Emwazi bio u vozilu nedaleko od Raqqe koje je bilo meta. Peter Cook iz Pentagona rekao je da se još ne zna je li Emwazi ubijen u napadu koji su izveli Amerikanci.

”Procjenjujemo rezultate operacije te ćemo pružiti dodatne informacije gdje to bude potrebno”, rekao je. Visoki američki obrambeni dužnosnik rekao je za Fox News kako su 99 posto sigurni da su uspjeli.

Upravo zato nije nemoguće za isključiti kako su teroristički napadi bili osveta ISIL-ovaca za smrt njihovog vođe.


Komentari