‘Palača je rasistička, brinuli su se koliko će koža biti tamna mom sinu’ Meghan otkrila šokantne detalje o kraljevskoj obitelji

Screenshot CBS

Cijeli svijet nestrpljivo je iščekivao veliki intervju svjetski popularne voditeljice Oprah Winfrey s Meghan Markle. Intervju se emitirao na CBS-u u prime timeu, a svi su se pitali koliko će daleko Markle ići s priznanjima. I uistinu, glumica je otkrila kako ju je  život u kraljevskoj obitelji doveo do suicidalnih misli.

Kad je Winfrey pitala je li došlo do prijelomne točke, Meghan je rekla – da.

“Jednostavno nisam vidjela rješenje. Probudila bih se noću i razmišljala o tome što se sve događa”, rekla je.

“Moja mama i moji prijatelji (zvali su me) plačući govoreći: ‘Meg, oni te ne štite. Sve se događalo samo zato što sam disala”, otkrila je Mehan i dodala da ju je kraljevska obitelj dovela do ruba očaja.

“Stvarno me bilo sram reći u to vrijeme, i sram me to bilo priznati Harryju, jer znam koliki je gubitak pretrpio, ali znala sam da ću to učiniti ako ne kažem – jednostavno više nisam željela biti živa. ”

“Bila je to vrlo jasna i stvarna i zastrašujuća konstantna misao. Sjećam se kako me je stisnuo i … Otišla sam u instituciju i rekla da moram nekamo potražiti pomoć … i rečeno mi je da ne mogu”, rekla je Meghan dodavši da joj nisu mogli pomoći jer je član obitelji što je šokiralo Oprah.

“Način na koji ovo opisujete, zarobljeni ste i ne možete dobiti pomoć, iako ste na rubu samoubojstva. To je ono što opisujete, to i čujem”, rekla je Winfrey, a Meghan joj je potvrdno odgovorila.

“Dijelim ovo jer postoji toliko mnogo ljudi koji se boje izgovoriti da im je potrebna pomoć, a znam kako je teško ne samo izgovoriti to, već i dobiti odgovor – ne”, objasnila je glumica.

Nije imala putovnicu vozačku ili ključeve

Dok nije odstupila od svojih kraljevskih dužnosti, Meghan, vojvotkinja od Sussexa, rekla je da se osjećala zarobljeno i da nije imala putovnicu, vozačku dozvolu ili ključeve, jer nije smjela.

“Kad sam se pridružila toj obitelji, tada sam zadnji put – dok nismo došli ovdje – vidjela putovnicu, vozačku dozvolu, ključeve. Sve se to preokrenulo. Nisam više vidio ništa od toga”, rekla je Meghan dodavši da se bori s intenzivnim pritiskom i nadzorom kao i da nije, te da nije primala pomoć od kraljevske institucije čak ni kad je tražila da je prijave u ustanovu ili zatraže stručnu pomoć.

Sin Archie ne može dobiti zaštitu

Još jedan šok uslijedio je kada je Meghan bila trudna sa svojim sinom Archijem te su joj iz kraljevske institucije rekli da maleni neće postati princ, odnosno da neće dobiti zaštitu kraljevske obitelji.

“Ovo se događalo zadnjih nekoliko mjeseci moje trudnoće, pričekajte sekundu … on mora biti na sigurnom. Stvorili smo ovaj čudovišni stroj (od clickbaita i tabloida), dopustili ste da se to dogodi, što znači da moramo biti sigurni”, objašnjava Megan i dodaje da je kraljevska obitelj htjela promijeniti pravila za Archieja bez objašnjenja.

Kada je Winfrey pitala zašto Meghan misli da kraljevska obitelj ne želi dati Archieju titulu ili sigurnost, otkrila je da je rasa bila problem u instituciji.

Bilo je nekoliko “zabrinutosti i razgovora o tome koliko bi mu koža mogla biti tamna kad se rodio”, iznijela je šokantne detalje.

Obitelj je imala te razgovore s Harryjem, koji su tada bili povezani s njom, rekla je Meghan. Odbila je otkriti tko je bio uključen u te razgovore.

To bi za njih bilo vrlo štetno”, rekla je.

Tijekom svojih turneja i posjeta Commonwealthu vidjela je “koliko im znači što mogu vidjeti nekoga tko liči na njih na ovom položaju. I nikad nisam mogla shvatiti kako se to ne može smatrati dodatnom pogodnošću, i odrazom današnjeg svijeta”.

Za Kate Middleton vrijede drugačija pravila

Tijekom svog intervjua s Oprah Winfrey, Meghan je raspravljala o dvostrukim standardima koji se primjenjuju na nju i Catherine, vojvotkinju od Cambridgea – i o tome kako to postaje očigledno kada se prouče naslovi u medijima.

Kad je Kate fotografirana kako grli svoj trudnički trbuh, hvaljena je kao buduća majka koja se oduševljava – no kad je Meghan fotografirana kako čini isto, britanski su je mediji optužili za “ponos ili taštinu”.

Winfrey je usporedila medijske izvještaje i o tome kako su Meghan i Kate jele avokado tijekom trudnoće. Za Kate je rečeno da pomaže kod jutarnjih mučnina. Međutim, za Meghan je avokado postao plod povezan s nedostatkom vode i “devastacijom okoliša”.

“U određenom se trenutku moraš nasmijati jer je to jednostavno smiješno. To je nabijeni komad tosta”, kazala je glumica i dodala da ne zna zašto standardi nisu jednaki za obje.

Nije istina da se Meghan sukobila s Kate

Glasina da je Meghan Markle rasplakala Kate Middleton tijekom priprema za vjenčanje, punila je sve naslovnice britanskih tabloida, a u razgovoru sa Oprah Meghan je otkrila pravu istinu.

Naime, Meghan je ta koja je bila u suzama.

“Nekoliko dana prije vjenčanja bila je uznemirena zbog nečega što se odnosi na haljine za djevojke. To me rasplakalo, stvarno je povrijedilo moje osjećaje”, rekla je.

Dodala je da “nije došlo do sukoba” i da je oprostila vojvotkinji od Cambridgea.Ona je “dobra osoba”, rekla je Meghan.

“Mislim da nije fer prema njoj da ulazim u detalje oko toga, jer se ispričala. Ali ono najteže što je bilo javno i neumorno – krivili su me za nešto što nisam učinila, već se dogodilo meni”, rekla je Meghan.

“Svi u instituciji znali su da to nije istina”, rekla je (institucija je kraljevska obitelj).

Kad je Winfrey pitala zašto se nitko nije oglasio, Meghan je odgovorila: “To je dobro pitanje.”

Vjenčali su se tri dana prije kraljevskog vjenčanja

Kraljevsko vjenčanje Meghan i princa Harryja izazvalo je pažnju cijelog svijeta, no sudbonosno “da” par je izrekao tri dana prije ceremonije koju smo gledali putem malih ekrana.

Život koji je sada u njihovom novom domu je “stvarno ispunjen”, dodala je – par se uspio usredotočiti na “vraćanje osnovama”.

Neću živjeti svoj život u strahu

Na samom kraju intervjua Oprah ju je upitala kako se osjeća sada kada je istinu podijelila s javnosti.

Oprah Winfrey završila je svoj jedan-na-jedan intervju s Meghan pitanjem kako se osjeća sada kad je javno podijelila svoju istinu i boji li se reakcije.

Neću živjeti svoj život u strahu”, odgovorila je Meghan.

“Ne znam kako bi mogli očekivati ​​da bismo nakon svega ovog vremena i dalje samo šutjeli da postoji aktivna uloga koju firma igra u nastavljanju neistina o nama. ”

“Ako to nosi rizik od gubitka stvari, već je puno izgubljeno. Izgubila sam oca, izgubila sam bebu, zamalo sam izgubila ime, dolazi do gubitka identiteta. Ali još uvijek živim, a moja nada za ljude koji ovo oduzimaju jest da znam da postoji i druga strana – znati da život vrijedi živjeti.


Komentari