NA EUROVIZIJI DOPUŠTENA LGBT ZASTAVA, ALI NE I OVE: Provjerite koje ‘države’ se nalaze na popisu nepoželjnih

Facebook

LGBT zastava te zastava Europske unije su dozvoljene.

Organizatori ovogodišnjeg natjecanja za pjesmuEurovizije već sada su objavili službene smjernice za upotrebu zastava u dvorani u kojoj će se u Stockholmu održati Eurosong.

Tako su, između ostalih pravila, zabranili unošenje zastava pojedinih ‘država’ pa su se tako na popisu našla zastava Kosova,Islamske države, Palestine, Krima, Donjecka,Baskije, Nagorno Karabakha i sjevernog Cipra.

Na ovu odluku organizatora nije moguće ulagati žalbe. Osim inih, nije moguće unositi niti zastave ili transparente s porukama političke ili vjerske prirode koje organizator smatra neprimjerenim.

LGBT zastava te zastava Europske unije su dozvoljene, ali samo ukoliko se ne koriste kao alat za namjerno političko propagiranje.

Zabrana unošenja lokalnih, regionalnih, pokrajinskih ili spornih zastava uzrokuje kontroverze u nekim područjima pa su tako iz Baskije zatražili hitan sastanak.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Zastave bez štapa moraju biti veće od 120 x 80 cm, a zastave sa štapom ne smiju biti veće od 60 x 40 cm kako zastavi ne bi blokirale kamere za vrijeme snimanja ili ometale ostalu publiku. [/box]


Komentari