OSUMNJIČENIK ZA NAPAD U BERLINU: Živio je u Berlinu s regruterom ISIL-a

Youtube

U Njemačku stigao u srpnju 2015. godine.

Policija ima novog osumnjičenika za teroristički napad kamionom u kojemu je na božićnom sajmu u Berlinu 12 osoba ubijeno, javlja Die Welt. Pretragom kamiona pronađeni su dokumenti s osobnim podacima, a navodno se radi o boravišnoj dozvoli te policija sada traži 23-godišnjeg Tunižana, koji koristi čak četiri lažna identiteta i pripadnik je salafista sa zapada zemlje.

Anis A. je porijeklom iz Tunisa i rođen je u gradu Tataouine, pišu 24 sata. Boravio je u Berlinu i na području pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija. Njegov zahtjev za azilom nije još dovršen. Ljetos ga je policija tražila zbog nanošenja teške ozljede, ali je nestao.

Dokument koji su našli u kamionu izrađen je u okrugu Kleve u saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija. Policija sumnja kako je traženi mladić ozlijeđen, s obzirom na to da su u vozačkoj kabini pronađeni tragovi DNK neidentificirane osobe.

Policija vjeruje da je Anis S. živio u blizini i bio pod utjecajem terorističkih regrutera u Njemačkoj. Anis je u Njemačku stigao u srpnju 2015. godine, nakon što je prethodno 2012. godine stigao u Italiju. Policiju je do njega dovela boravišna dozvola koja je pronađena u vozačkoj kabini kamiona.

Tunižanin je u kolovozu uhićen u Friedrichshafenu s lažnim talijanskim dokumentima, a kasnije je pušten na slobodu. Kako piše Suddeutsche Zeitung, Tunižanin je nakon toga počeo živjeti u blizini propovjednika Ahmada A. Abdelazziza, zvanog i Abu Walaa, terorističkog regrutera koji je uhićen u studenome.

Anis A. je u Berlinu živio i sa Srbinom Bobanom S. -om, koji je uhićen zajedno s Abu Walom, a koji je uhićen zbog pripadanja ISIS-u. Njemački mediji navode kako je osumnjičeni Tunižanin poznat pod različitim imenima i različitim datumima rođenja. Jedan od identiteta kojima se koristio tako je i onaj Ahmed A.


Komentari