OŠTRO UPOZORENJE RUSIMA: Bit će diskvalificirani s Eura 2016 ako navijači nastave divljati

Twitter.com

Rusija će biti diskvalificirana ako njeni navijači budu odgovorni za još koji incident do kraja Eura 2016.

Rusija je dobila upozorenje o diskvalificiranju s Eura 2016. nakon što su ruski navijači podivljali na stadionu tijekom tekme s Englezima.

Ruski nogometni savez je i kažnjen sa 150 tisuća eura i upozoren kako će biti diskvalificirani s natjecanja ukoliko se ovakvi incidenti ponove, Independent.

U Uefinom priopćenju stoji: “Sastali smo se dana u parizu kako bismo raspravili disciplinarne postupke pokrenute protiv Ruskog nogometnog saveza zbog incidenata na stadionu, tijekom susreta Rusije i Engleske.”

“Ruse se kažnjava zbog navijačkih nereda, upotrebe pirotehničkih sredstava i rasističkog ponašanja, kazna za to je 150 tisuća eura, i moguća diskvalifikacija ako se neredi nastave.” Na ove Uefine odluke Rusi se mogu žaliti.

Uefa je naglasila i kako oni mogu djelovati samo ako se radi o incidentima na stadionima, za nerede na ulicama Marseillea zadužene su lokalne vlasti i za to Rusija ne može biti diskvalificirana. 

“Ova odluka odnosi se samo na događaje na stadionu koji su u Uefinoj nadležnosti.”, također stoji u priopćenju.

Twitter.com
Twitter.com

Velški nogometni savez upozorio je svoje navijače koji još nemaju karte da se klone centra grada zbog prijetnji organiziranih ruskih banda. Rusija u Srijedu igra sa Slovačkom, a policija sumnja kako ruski huligani planiraju napade jer su Englezi predhodno savjetovani da dođu prije utakmice kako bi mogli uživati u atmosferi. Ruske bande to bi mogle iskoristiti. 

Francuska policija otkrila je svoje planove o deportaciji 50 ruskih navijača za koje se sumnja da su bili uključeni u divljačke sukobe, nakon kojih je 35 ljudi završilo u bolnici.

Ruski ministar sporta, Vitalij Mutko potvrdio je kako se na Uefinu kaznu neće žaliti, te su upozorili navijače da prestanu divljati po Francuskoj.

Ovo je apsolutno neprihvatljivo. Računamo da će ruski građani i navijači poštovati zakone zemlje u kojoj se nalaze, možemo samo apelirati na njih da ne reagiraju ni na kakve provokacije.”

 

 

 


Komentari