Oscar Pistorius se potukao u zatvoru

EPA/KIM LUDBROOK / POOL

Paraolimpijac Oscar Pistorius koji služi zatvorsku kaznu za ubojstvo zadobio je lakše ozljede u tučnjavi s drugim zatvorenikom u južnoafričkom zatvoru, prenose u utorak lokalni mediji.

“Navodno je sudjelovao u tučnjavi s drugim zatvorenikom oko uporabe javnog telefona u odjelu za posebnu skrb u kojemu se obojica nalaze u sklopu zatvora Atteridgeville”, otkrio je glasnogovornik odjela za zatvorske usluge za novine Times.

“Kao i u drugim standardnim slučajevima navodnih napada, naš odjel je započeo internu istragu po tom pitanju kako bi se utvrdile činjenice i osiguralo da se poduzmu primjerene mjere jer takvi incidenti nisu dopušteni”, naglasio je Singabakho Nxumalo.

Pistorius je nakon tučnjave odveden na medicinski pregled, no prošao je samo s modricama. Tom sportašu su zbog urođene mane amputirane obje noge, a postao je poznat kao prva osoba s dvije amputacije koja se natjecala na Olimpijskim igrama 2012. godine. Natjecao se i na Paraolimpijskim igrama.

Proglašen je krivim 2015. u slučaju koji je potresao Južnoafričku Republiku i svijet, nakon što je na Valentinovo ubio svoju djevojku, manekenku Reevu Steenkamp.


On i dalje tvrdi da je mislio da je ona provalnik kad ju je upucao na ulazu u kupaonu. Služi kaznu od 13 godina.

Komentari

loading...
-->