Novi zeleni val u Zagrebu: Iz centra grada do predgrađa u vrijeme najvećih gužvi moći će se doći za 20 minuta

Borna Filic/PIXSELL

Riječ je o jednoj od stožernih avenija grada koja se proteže od križanja s Palmotićevom ulicom kod glavne zgrade Hrvatske pošte na zapadu do križanja sa Zagrebačkom cestom u Sesvetama, a prema nekim procjenama prometnih vještaka sinkronizirani semafori na ovoj dionici trebali bi skratiti putovanje iz centra grada do Sesveta u vrijeme najvećih gužvi za gotovo 20 minuta, piše Jutarnji.

Radi se o dionici dugoj gotovo devet kilometara, a na kojoj se nalazi dvadeset semaforiziranih raskrižja koja se nalaze u različitim međusobnim odnosima s važnim koridorima poput Palmotićeve, Držićeve, Heinzelove…

“Cilj ovog projekta je provjeriti sve mogućnosti sinkroniziranog rada Branimirove ulice. Na cijeloj dionici od 8,7 kilometara ima popriličan broj raskrižja različitih karakteristika, a samo je na križanju s Čulinečkom, kod željezničke stanice Čulinec, napravljena denivelacija. Želimo vidjeti kakve su mogućnost poboljšanja prometa na cijeloj trasi”,rekli su za Jutarnji iz Grada.

“Ako dođe do sinkronizacije, vrijeme putovanja mogao bi se skratiti za 20 minuta. U satima najveće gužve, kada ljudi odlaze na posao i kada se vraćaju kući, vrijeme putovanja od Palmotićeve do Sesveta je između 40 i 60 minuta. Dobra sinkronizacija bi vrijeme putovanja mogla gotovo pa prepoloviti”, istaknuo je prometni vještak Goran Husinec.

 


Komentari