NOVI SKANDAL U VELIKOJ BRITANIJI: Evo što je zgrozilo kraljicu Elizabetu (VIDEO)

flickr.com

Kraljicu Elizabetu u trenutku nepažnje snimili u vrlo neugodnoj situaciji.

Kako javlja britanski Mirror, Kraljicu Elizabetu su na svečanom primanju uhvatili kamerom kada je kineske dužnosnike nazvala ‘jako nepristojima’. Kraljica koja je nedavno proslavila 90. rođendan osvrnula se ovom primjedbom na prošlogodišnji posjet predsjednika Xi Jinpinga čije ju je ponašanje i više nego iznenadilo. Kraljica je razgovarala s policijskom dužnosnicom Lucy D’Orsi koja je bila zadužena za sigurnost tijekom posjeta kineskog predsjednika. Lucy je rekla da je i ona osobno imala poteškoća s kineskim dužnosnicima, a potvrdila je i kraljičinu tvrdnju da su bili ‘jako nepristojni’ prema britanskoj ambasadorici u Kini.

Nije slično kraljici da se ovako opusti u javnosti i da si dopusti ovakav diplomatski gaf. Kada su kasnije policijsku službenicu D’Orsi upitali o čemu je razgovarala s kraljicom Elizabetom, rekla je da je tema razgovora bila žongliranje između majčinskih i poslovnih obaveza. Glasnogovornik kraljevske palače nije htio komentirati kraljičine ‘privatne razgovore’.

Kineski mediji ovu su kraljičinu izjavu cenzurirali, što samo pokazuje koliko je još uvijek jak komunistički stisak oko medija i interneta u toj zemlji.

Podsjećamo, ranije ovog tjedna gaf je napravio i britanski premijer David Cameron, kada je razgovarao s kraljicom o Summitu o suzbijanju korupcije, naime zemlje poput Nigerije i Afganistana nazvao je ‘nevjerojatno korumpiranima‘, na što kraljica Elizabeta nije reagirala.

Komentari