NESTAO AVION SA 66 PUTNIKA: Dobar dio puta letio je preko i Hrvatske!

SCREENSHOT

Zrakoplov EgyptAira koji je poletio u srijedu, 18. svibnja u večernjim satima iz Pariza prema Kairu, nestao je s radara.

Zrakoplov, Airbus A230 prevozio je 56 putnika i deset članova posade, a mediji pak tvrde kako se među putnicima našlo i troje djece, odnosno, dvije bebe i jedno dijete. EgyptAir je objavio državnu pripadnost svih putnika u nestalom zrakoplovu. Na letu je bilo 30 Egipćana, 15 Francuza, dva Iračana te po jedan državljanin Ujedinjenog Kraljevstva, Belgije, Kuvajta, Saudijske Arabije, Sudana, Čada, Portugala, Alžira i Kanade.

“Dobro obaviješteni izvor u EgyptAiru rekao je da je zrakoplov na letu MS804, koji je poletio iz Pariza u 23.09 prema Kairu nestao s radara”, kazala je kompanija na svom službenom Twitter profilu.

Iz kompanije su još kazali kako je zrakoplov letio na visini od 11.280 metara i posljednji put je viđen iznad Sredozemnog mora. Ušao je u egipatski zračni prostor, ali to nije prijavio, tvrdi CNN. Navodno nije poslan nikakav poziv u pomoć, a nestao je svega dvadesetak minuta prije slijetanja, let je trebao trajati četiri sada, a zrakoplov je u zraku do tada proveo tri sata i 40 minuta.

plan puta

Ihab Raslan iz egipatskog civilnog zrakoplovstva tvrdi da je avion tek trebao ući u egipatski zračni prostor i da je zrakoplov vjerojatno pao u more između Krete, Cipra i Egipta.

U potrazi egipatskim vlastima pomaže i Grčka. Zrakoplov traže brodovima te helikopterima i avionima iz zraka. Egipatske vlasti kažu da se izvršava intenzivna potraga za zrakoplovom. Prema karti koja se može vidjeti na Flightawareu, zrakoplov je letio i iznad Hrvatske.

Zrakoplov je izgrađen 2003. godine, a pilot je imao 6275 sati leta, od čega 2101 sat baš na tom modelu. Kopilot je imao 2766 sati leta.


Komentari