Neredi na stadionu Partizana, otkriveni detalji mračnog plana: Evo što tvrdi Hrvat koji je sudjelovao u tučnjavi

FOTO: HINA/ BETAPHOTO/ BRANISLAV BOZIC

Beogradsko tužilaštvo saslušalo je u petak hrvatske sudionike u tučnjavi i neredima na utakmici Partizana i Zvezde odigrane u srijedu u Beogradu te predložilo sudu da im odredi pritvor optužujući ih za nasilničko ponašanje, javila je srbijanska novinska agencija Tanjug.

Svi osumnjičenici su se branili šutnjom, rekla je za Tanjug glasnogovornica tužilaštva Tatjana Sekulić navevši da je ispitano pet osumnjičenih, dok je šesti još u bolnici, piše Dnevno.

Pritvor je predložen za svih šest osumnjičenih, a o prijedlogu za pritvor u narednim satima odlučit će sudac za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu. Tužilaštvo je tražilo da im se pritvor odredi zbog opasnosti od bjekstva, zbog utjecaja na svjedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Beogradski list “Blic” je u petak naveo da su uhićeni državljani Hrvatske Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović, da se radi se o šestorici Splićana koji su bili plaćeni za sudjelovanje u neredima. Firić je, prema “Blicu”, u masovnoj tučnjavi na južnoj tribini stadiona zadobio nagnječenje mozga i završio na Vojnomedicinskoj akademiji.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je prilikom posjete Havani kako je “značajno veći broj osoba bio prisutan iz Hrvatske. Neki od njih već su počeli govoriti o tome kako su dobili novac i koliko su dobili da u tome sudjeluju”.

Potom je srpski Kurir otkrio što je navodno jedan od osumnjičenih Hrvata rekao na saslušanju.

“Angažirala nas je osoba iz Beograda, nismo znali što se sprema, rečeno nam je da treba da osiguravamo jednu osobu na tribinama”, navodno je to rekao jedan od hrvatskih državljana koji je sudjelovao u neredima na stadionu Partizana. Također Kurir tvrdi kako je jedan od huligana rekao: “Grobar mi je platio osam tisuća eura da ga čuvam”.

Kurir također prenosi kako je čak 60 bugarskih plaćenih huligana koji su radili za suprotni tabor Grobara, ali oni su pobjegli policiji.

Snimke pogledajte OVDJE. 

 


Komentari