NEOBIČNO NATJECANJE: Vlasnici mogu prijaviti svoje pse, no postoji jedan čudan uvjet

Ilustracija (Foto: Duje Klaric / CROPIX)

Ponovno je i službeno otvorenje natjecanje za izbor najružnijeg psa na svijetu za ovu godinu. Organizatori pozivaju vlasnike pasa koji su možda izgledom neugledni, no ne i manje simpatični, da se prijave na ovo natjecanje.

Već gotovo 50 godina tako se u prvi plan stavljaju psi jedinstvena izgleda. Na svojim su mrežnim stranicama organizatori napisali da im je cilj slaviti “nesavršenosti koje pse čine posebnima i jedinstvenima”, piše CNN.

“Godišnje natjecanje za izbor najružnijeg psa na svijetu ne znači ismijavanje ‘ružnih’ pasa, nego dobru zabavu s nekim prekrasnim životinjama i svijetu pokazuje da su ti psi zapravo lijepi”, piše na stranici natječaja koji će se ove godine održati na sajmu Sonoma-Marin u Kaliforniji, 23. lipnja.

Popunjenu prijavnicu, kratku biografiju, fotografiju i dokaz o cijepljenju za svoga kućnog psa zainteresirani trebaju dostaviti prije 21. lipnja.

Suprotno koncvencionalnim izložbama i natjecanjima pasa, ovdje oni nisu odvojeni prema pasminama ili kategorijama, već se natjecatelji grupiraju u “jedan veliki razred”, sukladno prijavi.

Nagrada za pobjednika uz prikladan  trofej je 1500 dolara. Drugoplasirani će osvojiti 1000 dolara, a treći 500 dolara.

Natjecanje ističe koliki je značaj “brige o životinjama i dobrobiti njihova udomljavanja”, posebice mješanaca i pasa spasilaca.

Tako, prošlogodišnji je pobjednik Mr. Happy Face. Ovaj 17-godišnjak gotovo je u potpunosti bez dlaka, a vlasnik ga je spasio iz skloništa u Arizoni.


Komentari