Nećete vjerovati ČIME SU TERORISTI DOGOVARALI NAPAD NA PARIZ (FOTO)

pixabay

Još uvijek je riječ samo o teoriji, ali kada se stvari malo bolje sagledaju, ova opcija se čini dosta realnom.

Mnogi se pitaju kako teroristi danas planiraju napade i to u zemljama u kojima je lako pratiti svaku osobu, prisluškivati telefone, pametne uređaje, pratiti kretanje putem nadzornih kamera, IP adrese itd. Pa u principu postoje načini i to baš preko interneta i društvenih mreža, ali ne nužno na nekoj od društvenih mreža kao što je Facebook ili Twitter već na društvenoj mreži PlayStation zajednice, PSN-u.

Kako tvrdi belgijski ministar unutarnjih poslova, Jan Jambon baš je to bio jedan od načina komunikacije i koordinacije za napad 13. studenoga. “Uvjereni smo da se PlayStation 4 koristio kao sredstvo komunikacije jer je iznimno teško pratiti interakciju na njemu. Teže čak i od komunikacije na WhatsAppu”, riječi belgijskog ministra prenosi VL.

Kako to da je megapopularna konzola koju posjeduje gotovo svako 2-3 kućanstvo u može, a broji više od 60 milijuna korisnika diljem svijeta, može postati tako opasno sredstvo. Odgovor možda leži u tome što je Sony podigao razinu zaštite privatnosti korisnika nakon nedavnih hakerskih napada i sada je njihova mreža PSN jedna od najbolje zaštićenih društvenih mreža u svijetu. Naravno i ovdje je riječ samo o teoriji koja tek mora dobiti činjeničnu potvrdu, ali ovako kada se malo bolje pogleda nije tako nemoguća opcija da je PS bio korišten u svrhu dogovaranja napada. Izgleda kako će Sony od sada morati biti malo popustljiviji prema zaštiti svojih korisnika, a s druge strane onda bi ponovno bili podložniji hakerskim napadima i time u opasnost doveli korisničke račune.

Sve u svemu pred Sonyjem su teške odluke, popustiti malo u obrani od hakera i smanjiti sigurnost korisnika ili ostati ovako dobro zaštićen i riskirati nova dogovaranja terorista preko PSN-a.

Wikipedia
Wikipedia

>>> KRVNIK KOJEG TRAŽI CIJELI SVIJET! Ovo je lice terorista iz Pariza, jedan od krvnika prošao registraciju u Opatovcu (FOTO)

>>> BRAVO ZAGREBE! Ova fotografija pokorila društvene mreže, evo i zašto (FOTO)


Komentari