NAVIJAČKI NEREDI NE PRESTAJU: Uhićeno 36 Engleza zbog sukoba s policijom

Twitter.com

U francuskom gradu Lille uhićeno je 36 ljudi zbog sukoba s policijom. 

Navijačka divljanja na Euru 2016. i dalje se nastavljaju, sinoć je tako uhićeno 36 engleskih navijača zbog sukoba s francuskom policijom, srećom britanski policajci uspjeli su smiriti situaciju prije no što je eskalirala. Huligani su se oglušili na molbe Engleskog nogometnog saveza i u srijedu navečer ponovo su izazvali sukob koji je na poslijetku smiren.

Britanski policajci ovoga puta igrali su ključnu ulogu u smirivanju nereda, uvjerili su Francuze da im dopuste da diplomacijom i pregovaranjem pokušaju smiriti podivljale navijače koji su i ovoga puta djelovali na “alkoholni pogon”. Francuski policajci upozorili su engleske kolege kako će morati upotrijebiti vodeni top ako se situacija ne smiri. Naime, do sukoba je došlo kada su navijači podivljali jer se bar u kojem su pili, ranije zatvarao.  Srećom, policajci su uspjeli smiriti bijesne navijače, piše Independent.

Unatoč tome što su dopustili britanskoj policiji da se umiješa više nego prošlih večeri, francuzi su naposlijetku izgubili strpljenje. Ipak su upotrijebili suzavac dok su ganjali francuske i engleske navijače ulicama Lillea.

U bolnici je završilo 16 ljudi, a uhićeno je njih 36, a neki od egleskih navijača jasno su provocirali Francuze i ne mogu se žaliti kako su samo žrtve policijske brutalnosti. Neki su naravno bili samo nedužni promatrači koji su se našali na krivom mjestu u krivo vrijeme, nakon što su kafići zatvorili svoja vrata za tu večer.

Nije vjerojatno kako će novi sukobi potaknuti britanske vlasti da pošalji još svojih službenika u Francusku jer vjeruju kako se radi o malim skupinama i zapravo moraju pregovarati s nekolicinom pijanih navijača.

Kako javljaju mediji, na ulicama se našlo jednako Francuza i Engleza, što dodatno komplicira situaciju za francuske vlasti.

>>>OŠTRO UPOZORENJE RUSIMA: Bit će diskvalificirani s Eura 2016 ako navijači nastave divljati

>>>HRVATSKI NAVIJAČI SU OGLEDALO HULIGANIZMA? Pogledajte dobro ovu sliku pa se onda ponovo zapitajte (FOTO)

>>>ENGLESKI NAVIJAČI DIVLJAJU VEĆ DRUGU VEČER: Euro 2016. zasada obilježavaju sukobi s lokalnom policijom

 


Komentari