NAJMANJE 12 MRTVIH U BERLINU: Pakistanac uhićen zbog sumnje da se kamionom zaletio među ljude

screenshoot/ Independent Twitter

Njemački ministar odbija tragični događaj nazvati terorističkim napadom.

U Berlinu je u ponedjeljak navečer došlo do stravičnog napada. Muškarac se kamionom zaletio među ljude koji su uživali na Božićnom sajmu. Život je izgubio 12-ero ljudi, a najmanje 48 je ozljeđeno.

Njemačka policija nije otkirvala mnogo o napadaču, ali zasada se zna da se radi o Pakistancu koji je u Berlin došao prošle godine, 31. prosinca kao migrant. S njim je u kamionu bila još jedna osoba, na suvozačkom mjestu, koja je poginula, a okolnosti smrti nisu jasne.

Kamion s kojim se napadač zaletio u ljude, navodno je, imao poljske registracije te je, kako javljaju mediji, ukraden s poljskog gradilišta.

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere nije htio kobni događaj okarakterizirati kao “teroristički napad”, ali nagkašava da puno stvari ukazuje upravo na to. Bez obzira na to što nitko nije potvrdio da incident ima veze s Islamskom državom, Donald Trump je cijeli događaj povezao s “islamističkim teroristima”. 

Još se ne zna ima li među žrtvama Hrvata kojih u Berlinu inače živi između 15 i 17 tisuća. Policija je savjetovala građane da ostanu u kućama i stanovima iako ne postoje indicije da bi se napad mogao ponoviti.

Na svim mjestima u Njemačkoj gdje se održavaju božićni sajmovi osiguranje je pojačano, piše 24sata.


Komentari