Mrtvih je gotovo 100, proglašeno TRI DANA ŽALOSTI

Youtube Screenshot

Teroristički napad u glavnom gradu Turske proglašen je najgorim u nedavnoj povijesti te zemlje.

Jučerašnje eksplozije u Ankari odnijele su gotovo stotinu života, nažalost tu možda i nije kraj stradalima jer ih je još 246 ozlijeđeno, a od toga 48 je u kritičnom stanju, prenosi 24sata. Turski medicinski savez i prokurdska Narodna demokratska stranka noćas su objavili kako je poginulo 128 ljudi, ali vlada to još nije službeno potvrdila. Napad je proglašen najsmrtonosnijim u modernoj povijesti Turske, a nakon terorističkog napada organizirano je više novih prosvjeda dok je Turska proglasila tri dana žalosti.

Turski premijer Ahmet Davutoglu smatra kako su napad izvela dvojica bombaša samoubojica. Iako je istraga još u tijeku, a napad još nije priznao nitko, Davutoglu smatra kako bi ovaj čin mogao biti djelo ISIS-a, Revolucionarne narodnooslobodilačke fronte ili Kurdistanske radničke stranke. Turska državna agencija Anadolu saznala je kako je riječ o TNT eksplozivu u koji su dodane metalne kuglice. Tijekom jučerašnjeg dana u Istanbulu je prosvjedovalo je oko 10 tisuća ljudi, ali oni za napad pak krive vlastitu državu. Prosvjedovalo se i u Batmanu, Izmiru i Diyarbakiru u kojem je policija morala prosvjednike rastjeravati suzavcima.

Napad su osudili državni čelnici iz cijelog svijeta. Angela Merkel kazala je kako je tužna i zgrožena napadima, dok su Putin i Obama izrazili sućut.

>>>UZNEMIRUJUĆE SLIKE! U Ankari odjeknule dvije ekspolzije, 86 MRTVIH (FOTO/VIDEO)


Komentari