MONSANTO ODBIO BAYER: 62 milijarde dolara nije dovoljno

flickr.com

Bayer nudi više od 60 milijardi dolara, a Monsantu je to premalo.

Kontroverzna američka kompanija Monsanto odbila je Bayerovu, 62 milijarde dolara vrijednu ponudu za preuzimanje. Ponudu smatraju nepotpunom i financijski nedovoljnom, no poručuju kako su otvoreni za daljnje pregovore.

“Vjerujemo da bi integrirana strategija mogla ponuditi značajne koristi uzgajateljima i širem društvu te poštujemo Bayerovo poslovanje. No, trenutačna ponuda značajno podcjenjuje našu kompaniju i ne pruža jamstva da će biti uklonjeni potencijalni financijski i regulatorni rizici povezani s akvizicijom”, rekao je  Hugh Grant, izvršni direktor Monsanta. Bayer je odgovorio da njihova ponuda za preuzimanje od 122 dolara po dionici  predstavlja punu vrijednost za dioničare Monsanta, ali i da se raduju konstruktivnim razgovorima s Monsantom, piše Index.

Analitači tvrde da bi Monsanto pristao samo na mnogo veću cijenu za svoje dionice, od one koju Bayer trenutno nudi. Oni iz JPMorgana rekli su: “Vjerujemo da je malo vjerojatno da će se dogovor postići s cijenom od 122 dolara po dionici i smatramo da je 135 dolara vjerojatnija cijena”.

>>>BAYER PREUZIMA MONSANTO: Više od 42 milijarde dolara za ‘sjeme zla’


Komentari

loading...