‘MOJ DŽIHADIST JASMIN JE JUNAK’: Progovorila majka ISIL-ovca iz BiH koji je sablaznio svijet

screenshoot

“Da ga sad mogu vidjeti poručio bih mu da se bori za Alaha” , rekao je otac, Dževad.

“Da imam još deset sinova, i oni bi otišli u džihad i borili se za Alaha”, kazala je majka Jasmina Keserovića (22), najtraženijeg džihadista iz BiH koji je prošloga tjedna videosnimkom uputio jezive prijetnje svijetu, kazavši na bosanskom jeziku: “Ustanite, muslimani, i ubijajte kršćane!”.

Jasminovi roditelji tvrde da je on za njih junak i da “za ono za što se on bori, treba imati hrabrosti”.

Negiraju da je on na snimci

Jasminov otac, Dževad Keserović, negira da je njegov sin na toj snimci jer je “bolestan i hoda na štakama”. Ističe i kako njegova obitelj “nije luda, niti su psihopati”, a za svog sina koji he otišao u džihad u Siriju, ima samo riječi hvale.

Jasmin je otišao ratovati u Siriju 2013.godine, a otac se sa svojim sinom čuo prije mjesec dana putem Skypea, piše Večernji. 


“Da ga mogu sad vidjeti, poručio bih mu da se bori za Alaha.” kazao je Dževad.

Jasmin Keserović rođen je 16. lipnja 1994. u Zavidovićima, a otišao je u Siriju zajedno s Bajrom Ikanovićem i Midhatom Đonom 23. siječnja 2013. Za njim je Interpol, na zahtjev BiH, prije pola godine raspisao crvenu tjeralicu zbog povezanosti s teroristima Islamske države i potencijalne opasnosti.

I stariji brat je pod nadzorom

Poznato je kako je Jasmin šest mjeseci pohađao srednju tehničku školu u Zavidovićima gdje mu profesori, kako kažu roditelji, nisu dopuštali dnevna klanjanja, zbog čega je napustio školovanje i krenuo na učenje Kurana u poznato vehabijsko uporište, selo Gornju Maoču. Prema neslužbenim informacijama, vjerski učitelj mu je bio Zijad Bijelić koji ga je i potaknuo na odlazak na džihad u Siriju i ratovanje na strani terorističke organizacije Islamske države.

Jasmin je u selu Gornja Maoča boravio tri godine prije nego je otišao na ratište u Siriju. Kao i Jasmin, i njegov stariji brat išao je u Gornju Maoču da bi izučavao Kuran zbog čega je danas pod prismotrom obavještajne agencije u regiji.

 

Komentari

loading...