Mlade feministice iz Hrvatske sudjelovale na treningu o rodnoj diskriminaciji u Francuskoj

“XYZ” trening.

Od 24. do 30. listopada, u francuskom gradu Rennes održan je trening „XYZ“ o rodu i rodnoj diskriminaciji na kojem je jedna od trenerica bila i koordinatorica riječke udruge PaRiter Katarina Mikulić, a sudionice su bile i predstavnica Dom za odgoj djece i mladeži Rijeka te predstavnica Hollabacka Hrvatska.

Trening je organizirala udruga Aroéven Bretagne iz Francuske zajedno s partnerskim organizacijama Betty&Books iz Italije, Walk Together iz Bugarske, Adalet iz Španjolske, udrugom PaRiter iz Hrvatske i obrazovnom ustanovom Handan Hayrettin Yelkikanat iz Turske, uz financijsku podršku okviru Erasmus+ programa.

trening2

Na treningu su kroz radionice obuhvaćene sljedeće teme – rodne uloge, seksizam, (ne)privilegirane društvene pozicije, LGBTIQ+, rodna diskriminacija i reprezentacija kroz medije, feminizam, a primjer dobre prakse u obrazovanju predstavila je organizacija Le planning familial.

Osim toga, sudionici/e su imali priliku razmijeniti iskustva iz svojih zemalja o zastupljenim temama, a zadnji dan planirani su daljnji koraci za suzbijanje seksizma i moguće akcije koje će se zajednički provoditi na (trans)nacionalnoj razini.


Komentari