Milijarderi daju milijune za borbu protiv korone, čak 28% svog bogatstva dao suosnivač Twittera

FOTO: Wikimedia Commons

Na svojem Twitter profilu oglasio se suosnivač i izvršni direktor Twittera Jack Dorsey i poručio kako će milijardu dolara vlastitog kapitala uložiti u borbu protiv koronavirusa, piše Novac.hr

”Nakon što ‘razoružamo’ pandemiju, fokus fonda će se prebaciti na promicanje zdravlje i obrazovanje djevojčica. Fond će raditi transparentno u svim pravcima svoga djelovanja – napisao je Dorsay, rekavši kako doniranih milijardu dolara predstavlja 28 posto njegova bogatstva.

Iako je ovaj poduzetnik donio najveći iznos, nikako nije prvi koji financijski potiče borbu protiv globalne pandemije. Eurospkoj uniji je dva milijuna zaštitinih maski donirao Jack Ma, a sličnu donaciju uputio je i SAD-u, Japanu i Južnoj Koreji.

Poznati dobročinitelji, Bill i Melinda Gates odlučili su čak 100 milijuna dolara uključiti u istraživanje lijeka protiv koronavirusa. Na izvor koronavirusa, u Wuhan upućeno je 13 milijuna dolara koje je poslao najveći poduzetnik u Hong Kongu Li Ka-Shing.

U borbi protiv COVIDA-19 sudjelovao je i Mark Zuckenberg koji je donio čak 25 milijuna dolara.

S donacijama nisu škrti ni Europljani, modni mogul Giorgio Armani tako je poklonio milijun i 430 tisuća dolara zdravstvenoms ustavu svoje Italije koja je najgore pogođena europska zemlja.

Poznati portal Bussiness Insider tako vjeruje da je u borbu protiv koronavirusa dosad donirano milijardu i 200 milijuna dolara iz imovine nekih od najbogatijih ljudi svijeta.

 


Komentari