MARIJANA PETIR POVUKLA SJAJAN POTEZ: Evo koga će predstaviti u Europskom parlamentu

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

U Krašiću, rodnoj župi bl. Alojzija Stepinca na 56. obljetnicu njegove smrti, hrvatska je zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir najavila kako će život i djelo zagrebačkog nadbiskupa i kardinala bl. Alojzija Stepinca predstaviti u Europskom parlamentu.

Rekavši kako se primjerom bl. Alojzija Stepinca moramo voditi i mi danas jer je on svojim životom svjedočio čovjekoljublje i domoljublje, Petir je na svečanoj sjednici općinskog vijeća Općine Krašić kazala kako je ponosna što je blaženik dio hrvatskoga naroda te da njegovu veličinu želi pokazati svijetu. Najavila je potom kako će u Europskom parlamentu u Bruxellesu organizirati izložbu i konferenciju o Stepincu.

Laudato.hr
Laudato.hr

Naime, svaki zastupnik ima pravo na dvije izložbe i/ili kulturna događanja tijekom svog petogodišnjeg mandata. Iz poštovanja prema bl. Alojziju Stepincu i žrtvi koju je podnio, a u kojoj i sama danas pronalazi izvor osobne snage, zastupnica Marijana Petir odlučila je iskoristiti tu mogućnost kako bi Europi i svijetu prikazala lik zagrebačkog nadbiskupa i kardinala čiju skoru kanonozaciju Crkva očekuje. Zastupnica Petir ovaj će događaj organizirati u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom.

Zastupnica je na Stepinčevo prisustvovala svečanom euharistijskom slavlju u župi Presvetog Trojstva u Krašiću, kojega je predslavio mons. Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca koji je u svojoj propovijedi govorio o Stepincu kao svjedoku Božjeg milosrđa. U Stepinčevoj rodnoj župi u Krašiću nalazi se i relikvijar s blaženikovom moćima koji ovdje završava svoj hod po župama Zagrebačke nadbiskupije, a kojemu je počast odala i zastupnica Petir kleknuvši i kratko se pomolivši.

Gotovina i Markač počasni građani Krašića

Poslije svete mise, zastupnica je prisustvovala svečanoj sjednici općinskog vijeća na kojoj je hrvatskom generalskom zboru dodijeljeno priznanje općine, a generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini titula počasnih građana općine Krašić. Zastupnica Petir u svom je kratkom govoru zahvalila hrvatskim braniteljima na žrtvi koju su položili za Domovinu te istaknula da je general Markač živi primjer što znači biti nepravedno osuđen i zatvoren, a imati Boga na svojoj strani. Rekavši kako nema veće ljubavi negoli svoj život položiti za druge, Petir je istaknula kako su to učinili hrvatski branitelji u Domovinskom ratu, te je isto učinio i bl. Alojzije Stepinac. “Neka nam on bude poticaj kako da prije svega budemo ljudi jedni za druge”, kazala je Petir.

Zastupnica Marijana Petir istoga je dana gostovala u emisiji Znakovi vremena Hrvatskog katoličkog radija u kojoj je istaknula kako je blaženi Alojzije Stepinac i danas primjer kako se u teškim vremenima ispovijeda vjera i domoljublje, pa čak i kada je život u opasnosti. “On je i danas živa slika i svijetli primjer kako biti dosljedan u svojoj vjeri, čvrst u svojim stavovima te nepokolebljiv u svom radu za opće dobro”, rekla je Petir.

Komentari