‘MALO SE ZALETILA’: Njemačka prisiljena ublažiti VAL dolazaka IZBJEGLICA te rezati prava AZILANATA

flickr.com

Svi migranti sanjaju o Švedskoj, Njemačkoj i Austriji, a nogometni klubovi i kompanije nadmeću se u davanju pomoći.

Rijeke izbjeglica koje se ove dane slijevaju u Hrvatsku imaju samo jednu želju – stići u jednu od ove tri zemlje, po mogućnosti u Njemačku. Naime, u ovim zemljama skoro pa i nema nezaposlenih, a ono što je najprivlačnije upravo je izdašna socijalna pomoć.

Dobe posao isti dan kad im je odobren i azil

Naime, njemačke novine svakoga dana objavljuju priče o ljudima iz novoga vala izbjeglica koji su već dobili posao. Tako su objavili i priču o jednome mladiću koji je dobio stalno zaposlenje isti dan kada mu je i odobren azil! Sirijski mladić završio je u Damasku farmaciju, a obitelj mu već treću generaciju vodi ljekarnu u središtu Damaska. Prije tri mjeseca krenuo je na riskantan put u nepoznato, a sada je zaposlen u jednoj njemačkoj farmacijskoj tvrtki, piše Večernji list.

Nogometni klub Bayern München uplatio  milijun eura za izbjeglice

Da bi “izbjeglice mogle biti pokretač novog njemačkog gospodarskog čuda” uvjeren je prvi čovjek Mercedesa Dieter Zetsche. U davanju pomoći izbjeglicama najviše se nadmeću kompanije, ali i nogometni klubovi, među kojima je i Bayern München koji je uplatio  milijun eura. Slično kao u Njemačkoj, razmišljaju i ponašaju se u Švedskoj i Austriji. Ove tri zemlje najizdašnije financiraju izbjeglice i u razdoblju dok im se ne odobri azil i nađe posao.

Ove godine u Njemačku čak pola milijuna izbjeglica

S pola milijuna izbjeglica, Njemačka već osjeća zasićenje svojih kapaciteta i pokušava ublažiti val dolazaka iako su kazali da do kraja ove godine očekuju milijun izbjeglica. Iz Berlina se sve češće i glasnije čuju najave da će morati drastično rezati prava azilanata kako bi ih destimulirali u njihovoj nakani da se pod svaku cijenu dočepaju Njemačke.

 

 

 

 


Komentari