Legenda rock and rolla preminula u 91. godini

Osvojio je Grammy za životno djelo 1984. godine, a bio je i jedan od prvih koji su ušli u Rock and Roll Hall of Fame 1986. godine.

Policija iz Missourija objavila je kako je legenda rock and rolla Chuck Berry umro u 91. godini. U subotu oko 12.40 sati po lokalnom vremenu hitne službe zaprimile su poziv u pomoć. Hitna i policija na adresu Buckner Road u St. Charlesu stigli su brzo, no legendarnom glazbeniku nije bilo spasa, piše BBC.

Mnogobrojnim hitovima obilježena je gotovo sedam desetljeća duga karijera Chucka Berryja, među kojima su neki od najpoznatijih “Roll Over Beethoven” i “Johnny B. Goode.”

Osvojio je Grammy za životno djelo 1984. godine, a bio je i jedan od prvih koji su ušli u Rock and Roll Hall of Fame 1986. godine.

Mick Jagger priznao je kako su Rolling Stonesi nastali nakon što je vidio Keith Richardsa kako drži Berryjevu ploču. Iako su išli zajedno u školu, postali su prijatelji zbog slavnog glazbenika. Jagger je predložio da počnu zajedno svirati, a Richards je svirao gitaru u Chuckovom stilu.

“Zbog njega sam imao ‘šljivu na oku’. Ostavio je gitaru u backstageu, a ja sam došao i uzeo je. On se vratio i rekao neka je pustim i udario me”, ispričao je Keith o događaju iz šezdesetih i dodao da je nekoliko mjeseci kasnije dobio ispriku od Chucka koji ga nije prepoznao.

Bob Dylan rekao je kako je slušao Berryja prije nego je otkrio svog idola Woddyja Guthrieja. Njegov prvi hit ‘Subterranean Homesick Blues’ je inspiriran Chuckovim ‘Too Much Monkey Business’.


Komentari