KRVAVI NAPAD U PARIZU: Zaklao policajca i njegovu ženu, djete im ranio i urlikao ‘Ja sam borac ISIS-a’

sidobremichelnarbonne.midiblogs.com

Euro 2016. zasjenila je još jedna tragedija.

Usprkos oštrim mjerama osiguranja na Europskom nogometnom prvenstvu iz Pariza stiže vijest o fatalnom napadu i talačkoj krizi, piše Jutranji.

U predgrađu Yvelinesu blizu Versaillesa napadač je u ponedjeljak oko 20:30 nožem pred obiteljskom kućom devet puta izbo i usmrtio jednog policajca, navodno svog susjeda, nakon čega se zabarikadirao u kući te njegovu suprugu, također policajku, i njihovo dijete uzeo za taoce.

Na poslijetku je ubio i ženu što je izazvalo munjevitu akciju specijalca. Upali su u kuću, a ubrzo nakon započela je razmjena vatre, a čulo se i nekoliko eksplozija.

Pripadnici specijalne jedini pronašli su tijelo žene i ranjenog trogodišnjeg dječaka, koji je sada na sigurnom.

Napadač je također mrtav, ali ne zna se je li poginuo usred izmjenje vatre s policijom ili je počinio samoubojstvo. Iz Francuske agencije AFP stigla je vijest da je napadač tijekom neuspjelih pregovora s policijom rekao da je borac Islamske države, koja je i preuzela odgovornost za ovo krvoproliće.

Svjedoci tvrde da je, dok je zabadao nož u policajčev trbuh, napadač, navodno u 20-im godinama, urlikao ‘Allahu Akbar’.

Tijekom talačke drame u ulici u kojoj se sve događalo bila je isključena javna rasvjeta, a čitavo je susjedstvo bilo evakuirano. O svemu se oglasio i ured predsjednika Francoisa Hollandea, iz kojeg je za utorak najavljen krizni sastanak o ovom zločinu u Elizejskoj palači.

Prema dosad raspoloživim podacima, ubijeni policajac bio je jedan od zapovjednika lokalne policije, a glasnogovornik francuskog ministarstva unutarnjih poslova Pierre-Henry Brandet jedva susprežući suze je rekao da je policija pretrpjela enorman gubitak.

Istragu krvoprolića preuzeo je antiteroristički policijski odjel.


Komentari