Kreativci pozor: U subotu se u Zagrebu otvara radiona 69!

Povodom 6-tog rođendana galerije PMS i suradnje s udrugom ČEP, otvara se novi radni prostor na Ilici 69

Udruga PMS povezala je umjetničke snage s udrugom ČEP (Ekstremni čuvari prirode) te su zajedničkim naporima renovirali zapušteni prostor na adresi ILICA 69, pretvorivši ga u Radionu 69. Simbioza udruga s namjerom oživljavanja starih i zapuštenih prostora, na zdrav i kreativan način stvaranja.

U prostoru se nalaze veliki stol za crtanje i krojenje, ​šivaće mašine, nekoliko pila za obradu drva, peć za keramiku i kolut za lončarstvo, a koristit će se kao alati za kreativne radionice koje će PMS ovdje organizirati. Također, u Radioni 69 će se održavati i izložbe, projekcije filmova i brojni drugi sadržaji. Otvorenje starta od podneva kada će krenuti program laganog zagrijavanja uz glazbu i topli gulaš.

Selektori, Zmayo, Kuna, Agregat, Zu Ban će kroz dan pratiti zvukovima razne glazbe, a bit će postavljene i dvije izložbe; fotografije Clare Bunge i umjetničke slike Ljiljane Cvetković Zovkić. U jednom će se trenutku čuti i zvuk afričkih bubnjeva, a upotpunit će ga fireshow.

Afrička kuhinja MamaWeek’s Kitchen će vrata do Radione 69 otvoriti kuhinju u kojoj će pripremati poseban sok s različitim biljem i voćem iz područja Nigerije te brojne afričke specijalitete. U njihovoj ponudi biti će i hrana za pse koju same kuhaju za četveronožne posjetitelje.


Komentari