Kraj tjedna u Zagrebu obilježile četiri oružane pljačke

FOTO: Ivan Klindić / Ilustracija

Zagrebačka crna kronika

Na području Uprave u protekla 24 sata evidentirano je 36 kaznenih djela: 5 razbojništva, 14 teških krađa provaljivanjem, 8 krađa i 8 ostalih kaznenih djela. Otuđen je jedna osobni automobil.

Razbojništva na četiri lokacije

U petak, 15. prosinca oko 9,45 sati, na Medveščaku u Ulici Antuna Bauera, u kladionici, nepoznati je maskirani počinitelj prijeteći vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 40-godišnjom zaposlenicom i otuđio nekoliko tisuća kuna.

Isti dan oko 19.30 sati, u Susedgradu u Ulici Gajnice, dvojica su nepoznatih maskiranih počinitelja uz verbalnu prijetnju počinila razbojništvo nad 37-godišnjom zaposlenicom poslovnice za otkup plemenitih metala i otuđili nekoliko tisuća kuna.

Oko 19.30 sati, u Dubravi u Miroševečkoj cesti, nepoznati je maskirani počinitelj prijeteći oštrim predmetom počinio razbojništvo nad 45-godišnjom zaposlenicom trgovine i otuđio nekoliko tisuća kuna

Jučer oko 20 sati, na Trešnjevci u Zorkovačkoj ulici, nepoznati je maskirani počinitelj prijeteći vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 22-godišnjom zaposlenicom trgovine te otuđio nekoliko tisuća kuna.

>>> Mladi Zagrepčanin potrčao za pljačkašem u Voltinom i svladao ga …

Provala u kuću

U petak, 15. prosinca od 11.30 do 18.30 sati, u Maksimiru u Ulici Čret, nepoznati počinitelj provalio je u kuću i otuđio novac, nakit i drugo, oštetivši 54-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Prijevara u Velikoj Gorici

U petak, 15. prosinca od 14.30 do 15 sati, u Velikoj Gorici u Ulici Matije Slatinskog, nepoznata se ženska počiniteljica lažno predstavila 81-godišnjakinji kao službena osoba te joj otuđila nekoliko desetaka tisuća kuna.

Otuđen automobil

Između 14. i 15. prosinca od 23 do 8 sati, u Susedgradu u Ulici Milana Rešetara, nepoznati počinitelj otuđio je osobni automobil marke Audi A4 zagrebačkih registarskih oznaka, oštetivši 34-godišnjeg vlasnika za oko 75.000 kuna


Komentari