KAOS I NEVJERICA U BUDIMPEŠTI: Policija blokirala glavni ulaz na kolodvor i naredila ljudima da napuste perone

en.wikipedia.org

Mađarska je zatvorila kolodvor Keleti na kojem stotine izbjeglica čekaju kako bi se ukrcali u vlakove koji voze prema zemljama zapadne Europe.

Državna željeznička tvrtka MAV objavila je kako je Mađarska u utorak ujutro zatvorila kolodvor Keleti. Upravo je ovo mjesto bila polazna točka s koje bi stotine izbjeglica trebalo krenuti u novi i bolji život. Agencije također prenose kako do daljnjega nije predviđen nijedan dolazak ili odlazak vlaka.

Policija je naime blokirala glavni ulaz na kolodvor i naredila ljudima da napuste perone, objavila je mađarska novinska agencija MTI. Austrijska policija priopćila je kako je u Beč stiglo tri tisuće šesto pedeset izbjeglica koji su vlakom krenuli iz Budimpešte. Mađarske vlasti su u ponedjeljak odobrile polazak izbjeglica vlakom, premda mnogi od njih nisu imali vizu. “Sada provjeravamo koliko ih traži azil”, rekao za AFP glasnogovornik austrijske policije Patrick Maierhofer.

Iako mađarske vlasti nisu dopuštale odlazak tih izbjeglica koji su danima boravili u improviziranim logorima na budimpeštanskim željezničkim kolodvorima, ipak su ih na koncu odlučile pustiti. Drugi izbjeglice, većinom bez vize, ukrcali su se u ponedjeljak u vlak za Salzburg, u Austriji, a neki su se uputili u Muenchen, na jugu Njemačke.

 

 


Komentari