ISLAMISTIČKI PORTAL VIJESTI UMMETA O POKOLJU U MALIJU Poruke sve bizarnije i opasnije (FOTO)

politika24.net

Islamistički portal Vijesti Ummeta ne prestaje šokirati svojim tekstovima.

Nakon što su na svojim stranicama objavili tekst kojim slave ubojstvo dva vojnika iz Bosne i Hercegovine, točnije Sarajeva, islamistički portal Vijesta Ummeta izvještava i o talačkoj krizi u Maliju.

U ovom trenutku dok pišemo naša braća u Maliju su ušla u jedan od hotela u glavnom gradu Malija i drže preko 170 taoca unutar hotela. Pri ulasku u hotel ubili su oko 5 nevjernika te su uspješno zauzeli hotel i sada trže oko 170 prljavih nevjernika u njemu.”, navodi se u tekstu.

Molimo Allaha da pomogne našu braću da pobiju što više nevjernika i murteda mogu i da im učvrsti korake a da zatim postignu ono za čim žude, a to je šehadet na Allahovu putu.

Amin..


U narednim momentima ćemo vas izvještavati o akciji naše braće, dovite…”, riječi su kojima su džihadisti s ovoga portala opisali tragediju koja je jutros pogodila Mali.

Capture

Prema posljednjim informacijama, jedan od glavnih pokretača portala bio je Nedžad Balkan uz grupu ljudi iz BiH i Sandžaka. Stranica je, navodno, uređivana iz Švicarske, Austrije i Švedske.

Naime, Vijesti Ummeta je platforma za propagandu terorističke organizacije Islamska država. Stranica je otvoreno slavila nedavne terorističke napade na Pariz te najavila osvetničke pohode u znak odmazde za napade na ciljeve ISIL-a. Ovaj nekadašnji web portal, sada blog, registriran je na servisu wordpress.com.

Komentari

loading...
-->