ISIL MISSICI UPUTIO STRAVIČNU PRIJETNJU: ‘Ako nam se ne pridružiš, evo što te čeka…’

screenshot

Shaymaa Qasim Abdelrahman (20) postala je prije nekoliko dana prva pobjednica natjecanja ljepote koje Irak nije vidio više od 40 godina.

Prva miss Iraka nakon 1972. godine postala je žrtva vlastite slave – naime, navodno je dobila prijeteći poziv od ISIL-a da im se pridruži ili će je u suprotnom oteti, piše Independent.

Shaymaa Qasim Abdelrahman (20) postala je prije nekoliko dana prva pobjednica takmičenja ljepote koje Irak nije vidio više od 40 godina. No, prema Jerusalem Postu, primila je prijeteći poziv nedugo nakon pobjede u kojem joj se prijeti otmicom ako se ne pridruži džihadistima ISIL-a.

Nju je to, jasno, uzrujalo, ali nije dopustila da je preplaši. Kako je rekla za NBC: “Želim dokazati da iračke žene imaju svoje mjesto u društvu i prava kao muškarci. Ničega se ne bojim, zato jer znam da je on što radim ispravno.”

Inače, cijelo je takmičenje za miss bilo praćeno teškoćama, budući da su religiozni fanatici potencijalnim takmičarkama prijetili smrću. Na kraju je od šireg izbora od 200 djevojaka na takmičenju sudjelovalo manje od deset zbog straha za vlastitu sigurnost.


Komentari