Horor na koncertu: U bombaškom napadu poginulo 22 ljudi, među njima i djeca

FOTO: Twitter/ BBC

Manchester je zavijen u crno.

Poznata američka pjevačica Ariana Grande sinoć je u Manchesteru održala koncert u sklopu svjetske turneje. Vesela večer završila je kobno nakon što je u koncertnoj dvorani eksplodirala bomba. Potvrđene su početne sumnje kako se radilo o bombašu samoubojici, a u eksplozijama je život izgubilo 22 ljudi, među kojima ima i djece, najmanje je 59 ozlijeđenih.

Bombaš, koji je u napadu i poginuo, u dvoranu je unio improviziranu eksplozivnu napravu, koju je naposljetku i detonirao.

Šef mančesterske policije kazao je: “Ovo je najstrašniji incident s kojim se Manchester mora nositi, nadali smo se da do ovako nečeg neće doći. Na koncertu su bile mnoge obitelji i mladi koji su došli uživati u glazbi. Oni su izgubili svoje živote. Naše misli su sa žrtvama i njihovim obiteljima i nastavit ćemo raditi sve što možemo kako bi im pomogli”.

Svjedoci su kazali kako je Ariana otpjevala posljednju pjesmmu i napustila pozornicu, a ljudi su polako krenuli napuštati dvoranu. U tom trenu, oko 22.30 sati, začuli su glasan prasak, a pod je bio prekriven staklenim i metalnim krhotinama. Dio posjetitelja govori da su vidjeli dim, te osjetili miris paleža, a neki nisu u prvi mah ni shvatili što se dogodilo, sve dok nisu vidjeli ozlijeđene i dok prema izlazima nije kenuo stampedo.

Pjevačica se oglasila na Twitteru i kazala: “Slomljena sam. Tako mi je žao zbog toga što se dogodilo. Nemam riječi”. Inače, većinu njezine publike čine djeca i tinejdžeri.

Ova tragedija ujedinila je Manchester, taksi prijevoznici nude ljudima besplatan prijevoz na sigurno, hoteli nude besplatne sobe, a stanovnici nude besplatan smještaj u vlastitim domovima. Twitterom kruži i fotografija sastavljena od portreta još uvijek nestale djece, na njoj su označena pronađena, a cilj je proširiti je što brže kako bi se djeca pronašla

Pjevačica je nakon napada stopirala svjetsku turneju, a ovo je najgori napad u Velikoj Britaniji nakon eksplozija koje su se dogodile 7. srpnja 2005. godine, u kojima je poginulo 56 ljudi. Žrtve sinoćnjeg napada zaprimljene su u osam bolnica diljem grada.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za napade, ali ekstremisti i pripadnisi ISIL-a slave, a naavodno je napad bio najavljen nekoliko sati prije koncerta.


Komentari