Glavni tajnik Arapske lige podržao egipatske zračne napade u Libiji

Egipatski zrakoplovi izveli su prije dva dana šest napada na terorističke položaje u zoni grada Derna na sjevero-istoku Libije, na obali Sredozemnog mora.

U ponedjeljak, 29. svibnja, glavni tajnik Arapske lige Ahmed Abdul Gheit izjavio je, kako napadi egipatskih zračnih snaga u Libiji zaslužuju potporu.

„Ja shvaćam egipatski postupak“, kazao je glavni tajnik Arapske lige, a pozitivno je odgovorio i na upit, hoće li Arapska liga poduprijeti tu egipatsku odluku.

Podsjećamo, 27. svibnja egipatski zrakoplovi izveli su šest napada na terorističke položaje u zoni grada Derna na sjevero-istoku Libije, na obali Sredozemnog mora. Tamošnje terorističke snage, prema različitim informacijama, povezane su s t.o. „Al-Qaida“ i „Islamskom državom“. Prije egipatskog zračnog napada teroristi su tog istog dana u Egiptu  napali autobus s kršćanskim hodočasnicima iz naroda Kopta, usljed čega je ubijeno najmanje 26 osoba, a desetak ih je ranjeno. Egipatska vlada i službe sigurnosti smatraju kako iza njega stoje spomenuti libijski teroristi.

Original možete pronaći na geopolitika.news


Komentari