(FOTO) Zara razbijesnila kupce reklamom za žene s oblinama

FOTO: Instagram/ Denise Bidot

Modni div razočarao je mnoge.

Zara je jedan on najpopularnijih modnih brendova u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta, ali njihova posljednja kampnja otjerala je mnoge. Naime, poznata trgovina predstavila je svoju liniju za žene s oblinama, upravo kako bi slavili ljepotu u svim oblicima.

Iako je prvotna ideja odlična, jer žene svih oblika i veličina trebale bi moću kupiti Zarinu odjeću za kojom luduju žene diljem svijeta. Problem je nastao kada su kupci vidjeli plakat za njihovu “plus size” liniju, odnosno modele na plakatu.

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Za plakat i odjeću koju on promovira, klasično mršavi modeli i nisu primjereni, a da stvar bude još gora preko fotografije je ispisana poruka “voli svoje obline”. Problem je što oblina, na ovim modelima, nema.

I ne ovo nije “body shaming”, odnosno posramljivanje zbog oblika ili veličine tijela, ovo je realnost koju su primijetili i kupci. Žene s oblinama nemaju dječačku građu kakva se traži na modnim pistama, njihovi bokovi i stražnjice su istaknuti, kao i grudi i struk, a to se na ovoj fotografiji ne vidi.

“Kako je Zara uspjela progurati ovu reklamnu kampanju?” i “Svako tijelo je lijepo, ali je li ovo zaista slika tijela s oblinama?“, samo su neka od pitanja koja su se pojavila nakon što je twitterašica Muireann objavila fotografiju ovog plakata.

Mnogi su pak zagrebali malo dublje i napisali kakav efekt ovakva reklamna kampanja ima na mlade djevojke i tinejdžerice.

“Upravo zbog ovoga moja 15-godišnja kćer, koja nosi broj 38, misli da je debela“, napisala je jedna majka. Na nju se nadovezao i jedan mladić: “Sada, više nego ikad, moramo zaštititi samopouzdanje naših tinejdžerica. Ovo nije način za to”.

U komentiranje se uključila i jedna učiteljica s tweetom koji je u malo riječi pokazao jasno i potresno stanje stvari: “Zašto ono, toliko mojih studenata pati od poremećaja prehrane?!?”.

I zaista, što će misliti mlade djevojke s većim kukovima, stražnjicama, rukama i grudima od djevojaka na slici, ako se za tanašne manekenke govori da imaju obline?

Inače, ova reklama pojavila se u Irskoj, Engleskoj i Španjolskoj, a ako ste je primijetili u hrvatskim trgovinama, javite nam. 


Komentari