(FOTO) Svjetski dan plišanaca: Ovo su omiljene zagrebačke plišane igračke

FOTO: Univerzijada'87 / Facebook

Svatko je imao barem jednu omiljenu plišanu igračku, a danas je njihov dan.

Plišane igračke bile su omiljeni predmet svake dječje sobe. 28. listopad 2017. svjetski je dan plišanih igračaka a posvećen je vašoj omiljenoj igrački iz djetinsjtva koja je bila posebna za vas.

Plišanci iz ’80-ih

Omiljene dječje plišane igračke nisu bile su maskote velikih sportskih događanja, Univerzijade 1987. i Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. Zagija i Vučka željelo je svako dijete.

FOTO: Univerzijada'87 / Facebook
FOTO: Univerzijada’87 / Facebook

 


FOTO: Tagram
FOTO: Tagram

Još jedna omiljena igračka bio je mačak Felix također poznat i po imenu Srećko, je fiktivni mačak koji se kao lik prvi put pojavio u nijemim animiranim filmovima. Felix je nastao davne 1919. godine  a poznatiji je iz animiranih TV-serija 1950-ih. Kasnije su snimljena i dva animirana cjelovečernja filma.

Macak-FELIX-stara-plisana-igracka-iz-80ih_slika_L_72078557

 

Likovi iz omiljenih crtića

Zekoslav mrkva, Medvjedić Winnie the Pooh ili Štrumfovi, bili su omiljeni junaci iz crtanih filmova. Štrumfovi su se sakrivali u Kinder jajima ali neki su imali plišance – blago njima.

FOTO: Depositphotos
FOTO: Depositphotos

Životinjsko carstvo

Neki su više voljeli plišane psiće, neki zečeve a neki ptice. Uvijek je postojao onaj jedan plišanac kojeg ste voljeli i dijelili s njime svoje ‘tajne’.

FOTO: Depositphotos
FOTO: Depositphotos

Veliki plišani medo

San svake mlade djevojke, bio je veliki plišani medo koji se jedva može provući kroz tramvaj. Veliki plišani medo, svojevrsni je simbol mladenačke zaljubljenosti.

FOTO: Depositphotos / Zagreb.info
FOTO: Depositphotos / Zagreb.info

Komentari

loading...