(FOTO) Odvratno: U Kauflandu kupila hot dog od kojeg joj se okrenuo želudac

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kupcima se i dalje uvaljuje sve i svašta, po svemu sudeći vodeći se za dobrom starom – “ako prođe prođe”.

Nakon silnih afera sa salmonelom te starim proizvodima kupljenim u brojnim trgovačkim lancima, čini se da pojedini od njih još uvijek nisu naučili lekciju. Kupcima se i dalje uvaljuje sve i svašta, po svemu sudeći vodeći se za dobrom starom – “ako prođe prođe”.

Na sreću, većina kupaca u takvim situacijama koristi blagodat društvenih mreža te na stranicama ovih trgovina bez dlake na jeziku prezentira kupljeni proizvod kako bi javnost bila upućena u “prodajnu politiku”.

Jedan od takvih kupaca je i Enisa koju je glad natjerala da kupi hot dog u Kauflandu na Laništu. Nažalost glad je utišala do pola, doslovno, jer je samo prva polovica hot doga bila jestiva. Ostatak kupljenog proizvoda neugodno ju je iznenadio svojom bojom i sadržajem.

Kaufland Hrvatska/enisa Karavdić
Kaufland Hrvatska/Enisa Karavdić

“Draga Enisa, jako nam je žao zbog toga te Vam se ovim putem ispričavamo. Proslijedit ćemo ovu primjedbu kako bi se takvo što ubuduće izbjeglo. Hvala Vam na javljanju.” komentar je Kauflanda na njezinu žalbu.

Što učiniti u ovakvim slučajevima?

Istu ovakvu ispriku kupci slušaju svakodnevno, žaleći se na proizvode koje su platili, a doslovno su neiskoristivi ili pak opasni za zdravlje potrošača. Međutim, iste situacije ponavljaju se prečesto te se ne stječe dojam da je trgovačkim lancima u interesu izbjeći navedeno.

Ako žalba u samoj trgovini ili na Facebooku nije dovoljna, kupac ima pravo slučaj prijaviti Državnom inspektoratu.

Ako se radi o zdravstveno neispravnom proizvodu već konzumiranom i dođe do određenih zdravstvenih posljedica, potrošač će medicinsku dokumentaciju, nalaz hitne pomoći ili svoga liječnika, uz ambalažu ili dio sadržaja u ambalaži, poslati sanitarnoj inspekciji, a ona zatim, po službenoj dužnosti, obavijestiti proizvođača i dalje postupati kako joj dužnost nalaže.

>>>(FOTO) Ostao šokiran kupljenim proizvodom: Što nam to ‘podvaljuje’ poznati trgovački lanac?

 


Komentari