FILMSKO UBOJSTVO: Na Instagramu našla identičnu dvojnicu, namamila ju pa ubila da bi lažirala svoju smrt

Policija. Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ubojstvo kao u filmovima dogodilo se u Njemačkoj, prenosi The Guardian. Bavarski tužitelji vjeruju kako je 23-godišnja Njemica iračkog podrijetla na Instagramu pronašla dvojnicu te ju uz pomoć prijatelja ubila kako bi lažirala vlastitu smrt.

Nakon što je u kolovozu u Ingolstadtu na jugu Njemačke pronađeno tijelo mlade žene, prvenstveno je bila identificirana kako Sharaban K, 23-godišnja žena iz Munchena. Krvlju prekriveno beživotno tijelo nalazilo se u parkiranom Mercedesu, a vjerovalo se kako je riječ o toj kozmetičarki iračkih korijena.

Čak su i neki članovi njene obitelji identificiralo njeno tijelo. No, nakon obdukcije koja je provedena idući dan, ispostavilo se kako ipak nije riječ o Sharaban. S vremenom, otkriveno je kako je ipak riječ o Khadidji O, alžirskoj beauty blogerici iz susjedne države Baden-Württemberg.

S obzirom na to da su bile iste dobi a žrtva je imala dugu crnu kosu, sličnu boju puti i tešku šminku, policija je izjavila da su Khadidja i Sharaban bile “frapantno slične”.

Bavarska je policija Sharaban, kao i 23-godišnjeg Kosovarca Sheqira K, privela i zadržala još 19. kolovoza, no o motivu nisu javno spekulirali do ovog tjedna.

“Istraga nas je dovela do pretpostavke da se optužena htjela sakriti zbog obiteljske svađe i u tom smislu lažirati vlastitu smrt”, rekla je u ponedjeljak ujutro Veronika Grieser iz državnog tužiteljstva u Ingolstadtu.

Policija je priopćila i kako je Sharaban kontaktirala više žena koje joj fizički sliče. Operirala je na društvenim mrežama pod raznim pseudonimima, u tjednu prije ubojstva. “Različitim je obećanjima pokušala ugovoriti sastanke, što je u početku bilo neuspješno”, objasnila je Grieser.

Khadidja je bila ta koja je pristala s optuženom se sastati, s lažnom namamom o kozmetičkoj ponudi. Autom su je Sheqir i Sharaban navodno pokupili iz stana, te je u šumarku pod nekom izlikom nagovorili da izađe iz vozila da bi je izboli do smrti.

Iako oružje nije pronađeno, glasnogovornik policije Andrea Aichele rekao je kako postoji mnoštvo dokaza. “Žrtva je ubijena s više od 50 uboda nožem, lice joj je potpuno unakaženo.”

Tužitelji vjeruju kako je par potom žrtvu podigao na stražnje sjedalo Mercedesa i automobil odvezao u rezidencijalni dio Ingolstadta uz obalu Dunava, gdje su je nešto prije ponoći 16. kolovoza pronašli Sharabanini roditelji.

Nalozi za uhićenje Sheqira K i Sharaban K izdani su 26. i 27. siječnja, rekao je glasnogovornik tužitelja u Ingolstadtu. U slučaju da ih se proglasi krivima, dvojac čeka doživotna robija.


Komentari