ENGLESKI NAVIJAČI DIVLJAJU VEĆ DRUGU VEČER: Euro 2016. zasada obilježavaju sukobi s lokalnom policijom

wiki

Britanska policija upozorila je navijače da ne izazivaju francuske policajce.

Već drugu večer za redom engleski navijači sukobljavaju se s francuskom policijom u Marseilleu. Ovi sukobi neugodan su uvod u utakmicu Egleske i Rusije koja se igra večeras, a čini se kako navijače ne dira puno upozorenje britanske policije kako će vladati niska stopa tolerancije za pijane ispade.

Navijači koji su cijeli dan pili u obližnjoj pivnici na francuske policajce počeli su bacati staklene boce, a oni su odgovorili suzavcem koji je huligane i rastejrao. Policijski službenici bili su u potpunosti opremljeni i zaštićeni, a svjedoci su mogli vidjeti kako marširaju prema sotinama engleskih navijača koji su se razbježali po gradu, Independent. 

Čini se kako je odbacivanje odjeće zaštitni znak huligana diljem svijeta, pa su tako i ovi engleski pokazali svoja prsa usput i pjevajući pjesme o Irskoj republikanskoj armiji (IRA) i rušenju njemačkih bombardera. To sve u kombinaciji potaknulo je sukob između Engleza, Francuza i Rusa, a jednog od sudionika lokalni navijači su pretukli i ostavili u obližnjoj luci.

Ovi sukobi samo su nastavak onog što je započelo u četvrtak navečer. Tada su francuski policajci opremljeni kacigama, štitovima i palicama huligane morali srušiti na pod kako bi smirili sukob u kojem su letjele boce i smeće.

Neredi su započeli i druge večeri bez obzira na to što su britanske vlasti prisilile najozloglašenijeg huligana da preda svoju putovnicu kako nebi mogao doći do Francuske. “Svinja iz Marseillesa” proglašen je potencijanim huškačem kada je najavio da će zajedno s Rusima istrijebiti Muslimane na Euru 2016.  Ovog opasnog huligana policija je locirala i jednostavno mu upala u kuću ranije ovog tjedna.

Osim akcija francuske policije i britanski policijski službenici su uhitili sedmero ljudi koji su planirali otputovati u Francusku. Među uhićenima su bila i dvojica koji već imaju zabranu ulaska u Francusku. Policajci djeluju u britanskim lukama i tamo će zaustavljati bilo kojeg pojedinca čije ponašanje ocijene potencijalno opasnim.

Iz britanske policije stižu informacije da su prve večeri lokalni navijači izazvali engleze i tako potaknuli prvi sukob. Britanci su izdali i upozorenje navijačima kako Francuzi neće dugo razmišljati prije no što krenu sukobe smirivati i da neće birati mjere, a kamoli biti “nježni” prema huliganima, jer nisu navikli na navijače pokretane alkoholom.

U policiji su uvjereni i kako bi toplo vrijeme, alkohol u potocima i velik broj navijača prije moglo izazvati sukobe nego ruski Ultraši ili Tunižani iz Marseillesa koji traže neku vrstu iskupljenja za 1998. Dodali su i da nikako olakotna okolnost nije to što velik broj muslimana ovog vikenda slavi Ramazan.

>>>STRAVIČNE NAJAVE OPASNOG HULIGANA: ‘Engleska će stajati uz Ruse u borbi protiv muslimana’

 


Komentari