DONACIJOM SPASITE TISUĆE ŽIVOTA: Ovom akcijom pomažemo u eliminaciji neonatalnog tetanusa

Pampers® i UNICEF već 11. godinu za redom pomažu spasiti živote, a ove je godine akciju podržala i Marijana Batinić.

Do 31. prosinca 2016. sve bebe mogu spasiti živote ne radeći ništa više od nošenja Pampers® pelena.

Pampers® donira 1 cjepivo protiv neonatalnog tetanusa za svaki kupljeni paket Pampers Active Baby-Dry i Pampers Pants pelena.

Akciju “1 paket pelena = 1 cjepivo” podupire UNICEF, a do sada je ova suradnja dovela do eliminacije neonatalnog tetanusa (MNT) kod majki i novorođenčadi u 19 zemalja svijeta. Ovom su suradnjom Pampers® i UNICEF dostigli pola puta u ostvarenju svoga cilja – potpune eliminacije neonatalnog tetanusa.

Marijana Batinić odlučila je javno podržati akciju “1 paket pelena = 1 cjepivo”.

“Pampers® i UNICEF zajedno rade velik posao. To je razlog zašto pozivam sve obitelji i njihove Čudesne bebe da se uključe i podrže ovaj plemenit cilj – eliminaciju neonatalnog tetanus u cijelom svijetu”, rekla je Batinić.

papmers-i-unicef-u-borbi-za-globalnu-eliminaciju-neonatalnog-tetanusa-2

Uzima živote čak 49.000 novorođenčadi godišnje

Neonatalni tetanus (MNT) pogađa obitelji u nekim od najsiromašnijih područja svijeta, a posljedica je rađanja u nehigijenskim uvjetima i nesteriliziranom okruženju. Ako se novođenče pri porodu zarazi, ne postoji lijek koji bi mu kasnije mogao pomoći. Upravo zato nenatalni tetanus i dalje uzima živote čak 49.000 novorođenčadi godišnje, odnosno, jedan novoređeni život svakih 11 minuta.

Lu Wei, zamjenik ravnatelja zdravlja u UNICEF-u kaže: “U proteklih 11 godina potpora Pampersa i roditelja imala je značajan učinak u nastojanju da uklonimo ovu opaku bolest. Za to vrijeme je broj majki i djece u riziku smanjen za 50%, ali ostaje činjenica da je u opsanosti još 67 milijuna žena i njihove djece koji se nalaze u nekim od najnepristupačnijih područja svijeta s vrlo niskim dohotkom. Tužna istina je da je neonatalni tetanus lako spriječiti cjepivom te je zato od iznimne važnosti da zajedno s partnerima kao što je Pampers® nastavimo u zajedničkim naporima da eliminiramo ovu bolest u cijelom svijetu.”

Ove su godine Indonezija i Niger pridružene popisu zemalja u kojima je donacija Pampersa pomogla eliminirati neonatalni tetanus. Međutim, još uvijek postoji 19 zemalja u kojima bolest ostaje prijetnja. Kroz nastavak jednostavne akcije “1 paket pelena = 1 cjepivo”, Pampers® donacijom pomaže UNICEF-u eliminirati neonatalni tetanus u svim zemljama. Ovaj projekt uključuje rad s vladama i partnerstva s organizacijama koje rade na terenu kako bi omogućila pristup ovom za život važnom cjepivu.

papmers-i-unicef-u-borbi-za-globalnu-eliminaciju-neonatalnog-tetanusa-3

Kako mi možemo pomoći?

Pampers®-UNICEF akcija “1 pakiranje = 1 cjepivo” traje do 31. prosinca 2016., a roditelji mogu iskazati svoju potporu na dva jednostavnih načina:

  • 1 pakiranje = 1 cjepivo: Za svaki kupljeni paket Pampers Active Baby-Dry i Pampers Pants pelena, Pampers® će donirati iznos jednak trošku jednog cjepiva
  • UNICEF mjesečne donacije: Kao mjesečni donatori UNICEF-a moguće je pridružiti se tisućama drugih roditelja koji svakog mjeseca doniraju novac kako bi poboljšali kvalitetu života ugrožene djece Pridružite nam se u Pampers® i UNICEF akciji jer i Vi možete pomoći u zaštiti od neonatalnog tetanusa svih Predivnih/ Čudesnih beba svijeta.

papmers-i-unicef-u-borbi-za-globalnu-eliminaciju-neonatalnog-tetanusa-4

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Pampers je najprodavanija svjetska marka dječjih pelena. Već više od 40 godina, Pampers pomaže poboljšati život beba, male djece i roditelja koji za njih brinu, kroz kompletnu liniju pelena, pelena gaćica i maramica namijenjenim svakom stupnju razvoja bebe. Zahvaljujući četiri desetljeća istraživanja, naporanom radu i predanosti, Pampers obitelj je u samom vrhu svjetskih marki dječjih pelena.

UNICEF promiče prava i dobrobit svakog djeteta, u svemu što radi. Zajedno s partnerima, djeluje u 190 zemalja svijeta te pomaže u promicanju, zaštiti i ostvarivanju prava sve djece, a osobito onih u najranjivijim skupinama. [/box]

Za svaki kupljeni paket Pampers® pelena s UNICEF logom, Procter & Gamble podupire UNICEF u borbi protiv prenatalnog tetanusa sa 5.6p / €0.078. Taj iznos jednak je trošku jednog cjepiva ili podupire njegovu isporuku. UNICEF ne podržava nijedan brand ili proizvod.

Za više informacija molimo posjetite www.pampers.com ili www.unicef.org UNICEF mjesečne donacije.

Svi roditelji žele da njihova djeca budu sigurna, dobro uhranjena, obrazovana i zdrava. Svojom podrškom pomažete djeci kojoj je to najpotrebnije. No, postoji još mnogo onih koji su ugroženi i kojima je pomoć hitno potrebna. Kao mjesečni donator UNICEF-a, već se danas možete pridružiti tisućama drugih roditelja koji doniraju svaki mjesec kako bi poboljšali živote ugrožene djece.

Posjetite www.supportunicef.org/Pampers kako biste vidjeli promjenu koju možete donijeti.


Komentari