‘Dinamo to smo mi’ u Skupštini Grada Zagreba: ‘Tražimo tematsku sjednicu o privatizaciji Dinama’

Predstavnici nedavno osnovane udruge “Dinamo to smo mi”, koja okuplja članove GNK Dinama, predali su danas svakom gradskom zastupniku u Skupštini Grada Zagreba pisma u kojima su zatražili da se sazove tematska sjednica Skupštine na temu privatizacije Dinama.
Prije početka redovne sjednice u svom uredu primio ih je i predsjednik Gradske Skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić koji je saslušao njihove zahtjeve i najavio daljnje razgovore o ovoj temi.

U spomenutom pismu zastupnicima, članovi Udruge “Dinamo to smo mi” naveli su kako smatraju da se treba zaustaviti privatizacija Dinama kojom se, pišu, želi “ozakoniti pljačka kluba zbog koje traju sudski procesi čelnicima Dinama u Osijeku”.

Tvrde kako je Gradski ured za opću upravu, unatoč mnogim apelima, dozvolio kršenje Statuta kluba, što je dovelo do toga da izvršni odbor GNK Dinama predlaže članove skupštine kluba, koja istodobno bira izvršni odbor kluba, a Dinamovi članovi, kao formalni vlasnici kluba, nemaju nikakva prava u biranju svojih predstavnika.

Udruga također, tvrdi kako je Grad Zagreb u posljednjih desetak godina Dinamu dao više od 300 milijuna kuna javnih sredstava, ponajviše kako bi financirao održavanje gradskog stadiona Maksimira, te omladinsku školu koja odgaja igrače, koji, pak, kasnije potpisuju građanske ugovore s agencijom sina tadašnjeg izvršnog dopredsjednika, a današnjeg savjetnika (Zdravka Mamića op. a.) radi ostvarivanja partikularnih interesa.
Na odgovornost za nelegitimnu privatizaciju i očite primjere sukoba interesa unutar kluba pozvali su i gradonačelnika Milana Bandića za kojeg su u pismu naveli kako je on i dalje “počasni predsjednik Dinama”.

“Mi živimo Dinamo, a ne od Dinama. Dužnost svih nas jest ne dopustiti pljačku kluba koji je simbol Zagreba i koji je svih ovi desetljeća bio razlog sreće, veselja i ponosa stanovnika ovoga grada”, rekao je ispred Skupštine Juraj Čošić, predsjednik udruge “Dinamo – to smo mi”.


Komentari