Dileri privedeni: Policija u Srbiji otkrila najveći laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga na Balkanu

FOTO: MUP Srbije

Uhićena peteročlana kriminalna grupa, koja je imala 52 kilograma ecstasyja i 80 kilograma supstance koja služi za proizvodnju ove droge.

Potpredsjednik srpske Vlade i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, u suradnji sa Tužiteljstvom za organizirani kriminal, obavili uspješnu akciju na teritoriju Beograda i otkrili prvi laboratorij za proizvodnju ecstasyja u Srbiji, javljaju tamošnji mediji.

“Služba za borbu protiv organiziranog kriminala već neko vrijeme radi intenzivno na suzbijanju krijumčarenja i distribucije narkotika i kroz ovu akciju uhićena su petorica članova kriminalne grupe, koja je imala 52 kilograma ecstasyja i 80 kilograma supstance koja služi za proizvodnju ove droge”, precizirao je Stefanović.

Policija je uhapsila članove organizirane kriminalne grupe N.S. (1971.), T.S. (1993.), A.M. (1987.), M.C. (1982) i S.P. (1987.).

U ovoj je akciji policija zaplijenila 96.000 tableta ecstasyja (ukupne težine 42 kilograma), 10 kilograma ecstasyja spremljenog za tabletiranje, 80 kilograma mikrokristalne celuloze za proizvodnju ecstasyja i 840 grama marihuane.

Zaplijenjen je i kompletan laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga – stroj za tabletiranje, aparatura za pripremu smjese, miješalica i ostala oprema. Vjeruje se kako je ovo jedan od najvećih laboratorija za proizvodnju sintetičkih droga na Balkanu.

N.S., T.S, A.M., M.C. i S.P. se terete da su u dužem vremenskom razdoblju proizvodili ecstasy u obliku tableta sa različitim utisnutim simbolima i oblicima i distribuirali ih kupcima u Srbiji.

FOTO: MUP Srbije
FOTO: MUP Srbije
FOTO: MUP Srbije
FOTO: MUP Srbije


Komentari