DAVID CAMERON U PANICI: ‘Nemojmo se pretvarati da možemo biti imuni na posljedice’

Facebook

Kakve posljedice nosi izlazak Velike Britanije iz Europske unije?

Izlazak Velike Britanije iz Europe mogao bi dovesti do rata, navodno će David Cameron reći tijekom današnjeg govora u Londonu, piše Politico.

Naime, Cameron zastupa mišljenje da je Europska unija pomogla u ujedinjavanju zemalja koje su desetljećima ratovale, navode mediji dijelove govora.

“Možemo li biti sigurno da su mir i stabilnost našeg kontinenta definitivno sigurni? Je li to rizik koji smo spremni preuzeti? Ne želim na brzinu donositi zaključke. Istina je ovakva – ono što se događa u našem susjedstvu važno je za Veliku Britaniju. To je bilo tako 1914., 1940. ili pak 1989. godine. A ako stvari u Europi krenu krivim putem, nemojmo se pretvarati da možemo biti imuni na posljedice”, mišljenja je Cameron.

S Cameronom se donekle slaže i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, koji tvrdi kako će referendum o Brexitu imati nemjerljive posljedice na kooperaciju u Europi.

“Apsolutno ne želim spekulirati o posljedicama jer sam uvjeren da će Britanci donijeti razumnu odluku”, kazao je Juncker.

Izvor: Index.hr

Komentari