DANAS ISTJEČE ROK: Prije dva dana TOMISLAV SALOPEK je pročitao poruku da će ga smaknuti u roku od 48 sati

Screenshot / Youtube

 

U popodnevnim satima istječe rok od 48 sati koliko su teroristi ISIL-a dali egipatskim vlastima da puste muslimanske zatvorenice iz zatvora u zamjenu za život Hrvata – Tomislava Salopeka.

Podsjećamo, Salopek je otet 22. srpnja u Kairu. U Egiptu je radio kao menadžer za francusku tvrtku Company General Geoscience. Salopeka su džihadisti oteli na putu prema poslu; vozača su izvukli iz automobila i ostavili na cesti, te oteli mladog hrvatskog državljanina. U automobilu su kasnije pronađeni Salopekovi osobni dokumenti.

“Ja sam Tomislav Salopek, imam 30 godina i iz Hrvatske sam. Oženjen sam za Natašu, a imam dvoje djece. Radim za francusku tvrtku u Kairu u Egiptu. Vojnici Islamske države ulovili su me 22. srpnja. Žele me zamijeniti za muslimanske žene koje su u egipatskim zatvorima. To se mora dogoditi u roku od 48 sati. U suprotnom ću biti ubijen”, poručuje Salopek.

>>>JEZIVA PORUKA ISLAMISTA: ‘Raduj se, o Kroatija, past će ti demokratija, Božji zakon, pravda svima mi smo islamski hilfet’ (VIDEO)

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić u kontaktu je s egipatskim ministrom vanjskih poslova. U dogovoru s njim  otputovala je  u Kairo skupa sa suprugom otetog Hrvata.

 


Komentari