DA IMA ZA USPOMENU: Prije izlaska iz aviona, putnik otkinuo selfie s ‘otmičarem idiotom’ (FOTO)

Screenshot/Twitter

Jučer su svjetski mediji s nevjericom pratili rasplet događaja za kojega su mislili da je nova sigurnosna prijetnja za Europu. 

Fotografija sa putnika i čovjeka koji je jučer oteo avion EgyptAira koji je letio iz Aleksandrije za Kairo, obišla je svijet. Naime, prije nego što je otmičar oslobodio sve taoce, jedan se mladić odlučio slikati s njim. Nakon što je slika završila na svim svjetskim naslovnicama, otkrilo se da je mladić koji je bio dovoljno hrabar da se slika s otmičarem aviona Benjamin Innes, Britanac, zaposlen u državnoj administraciji.

On je bio jedan od posljednjih koji je ostao zarobljen u avionu EgyptAira, a u trenutku kada ga je Seif al-Din Mutafa odlučio pustiti na slobodu nakon šest sati drame, odlučio je sa sobom, osim traumatičnog iskustva, ponijeti i fotografiju tog nemilog događaja. 

Mladi Innes rekao je da još nije siguran zašto se slikao sa otmičarem.  “Odlučio sam odbaciti strah i unatoč nedaći pokušati ostati pribran i nasmijan,” kazao je za The Sun. Mladi Britanac otkrio je da je u trenutku slikanja još uvijek mislio da je bomba prava, te da je Seif al-Din Mutafa na njegovo pitanje o tome mogu li se zajedno slikati, samo slegnuo ramenima i pristao.

 

Nakon što je otmičar uhićen, uspostavilo se da realne opasnosti za putnike nije bilo, jer otmičar nije zapravo imao eksplozivni pojas, nego lažan pojas napravljen od maski za iPhone.

 

>>>STRAVIČNA TALAČKA KRIZA: Oteo putnički zrakoplov i prijeti da će se raznijeti bombom (FOTO)


Komentari