ČUDA ZAISTA POSTOJE: Papa Franjo svjedočio kako se hostija pretvorila u živo srčano tkivo…

Facebook

Papa Franjo još je kao kardinal u Buenos Airesu svjedočio euharistijskom čudu. 

Crkva je priznala autentičnost više od 130 euharistijskih čuda – odnosno pretvaranje hostije u tijelo, a vina u krv. Posljednje se dogodilo u Buenos Airesu prije 20 godina kada je nadbiskup bio Jorge Mario Bergoglio – današnji papa Franjo, piše 24Sata.

Prije točno dvadeset godina, u kolovozu 1996. velečasnom Alejandru Pezetu je nakon mise prišla je župljanka i upozorila ga da na svijećnjaku stoji jedna odbačena hostija. Pronašao ju je, stavio u posudu s vodom i pohranio u svetohraništu. Nakon osam dana je velečasni otvorivši svetohranište uočio da se hostija pretvorila u masu nalik na mišićno tkivo. O svemu je obavijestio svog nadređenog kardinala Bergoglia, koji je zatražio da naprave profesionalne fotografije.

Fotografirali su je 6. rujna, a vidljivo je da se mišićno tkivo značajno povećalo.

24sata.hr
24sata.hr

Ovaj slučaj godinama je čuvan u tajnosti, ali mišićno tkivo se nije raspadalo. Zato je Bergoglio 1999. naložio znanstvena ispitivanja tkiva čije su uzorke poslali na analizu u New York. Vodeći znanstvenici potvrdili su da je riječ o srčanom mišiću stijenke lijeve srčane komore, a zbog velikog broja bijelih krvnih zrnaca ustvrdili su kako je uzorak sa živog donora. Naime, tkivo bi bez bijelih krvnih zrnaca propalo, a ona se na životu mogu održati jedva nekoliko minuta. Znanstvenicima su tada otkrili da su tkivo čuvali mjesec dana u običnoj vodi, a sljedeće tri godine u posudi s destiliranom vodom. Liječnik koji je vodio analizu ustvrdio je da za tako nešto nema nikakvo racionalno objašnjenje.

Čini se kako Papu Franju čuda prate kud god krene jer se s još jednim susreo i lani. Posjetio je napuljsku katedralu 24. ožujka, u druženju s redovnicima i redovnicima uzeo je relikvijar i poljubio ga, a zgrušana krv je opet postala tekućom. Kardinal Crescenzio Seppe uzeo je relikvijar i objavio nazočnima kako sv. Januárije sigurno voli ovog Papu jer je “već pola krvi postalo tekuće”, što je nasmijalo papu Franju i potaknulo njegovu duhovitost:

“Ako je krv samo napola postala tekuća, onda svetac misli da smo samo napola obraćeni. Moramo ustrajati “, nasmijao se Papa.

Nakon nekoliko minuta krv je potpuno prešla u tekuće stanje. Vatikanski teolozi ističu da je papa Franjo prvi poglavar Katoličke crkve koji je nazočio čudu svetog Januárija. No to nije jedino čudo u njegovu životu.

“Čuda postoje i ja sam bio svjedok. Sve je moguće za one koji vjeruju“, kazao je papa Franjo početkom pontifikata opisujući situaciju iz Argentine.


Komentari