CIJELI SVIJET MOLI ZA PARIZ, ISIL I DALJE PRIJETI ‘Mrzit ćemo dok svi ne povjerujete u Alaha’ (FOTO)

net.hr

Napadi u Parizu u kojima je prema službenim izvorima poginulo najmanje 120 ljudi u petak navečer najkrvaviji su napadi u Europi u posljednjih 40 godina, nakon onih počinjenih u Madridu 11. ožujka 2004.

Osude terorističkih napada diljem Pariza pristižu sa svih strana svijeta, a tako i poruke suosjećanja i podrške. U znak toga, mnoge su svjetske građevine i spomenici zasvijetlili u bojama francuske zastave pa se među inima tako našao i Empire State Building, engleski nacionalni stadion Wembley, kao i Krist Iskupitelj u Rio de Janeiru.

4

Podrška obiteljima tragično stradalih Parižana dolazi sa svih strana, a izraze sućuti uputili su i Zagrepčani koji su povodom krvavog pohoda ISIL-a za sve žrtve zapalili svijeće u svojim domovima.

Capture

Podrška slavnih osoba također nije izostala pa se tako među prvi sinoć oglasio Lewis Hamilton.

GFRGFG

Podršku je dala i naša Nina Badrić.

Capture

ISIL PREUZEO ODGOVORNOST

Naime, upravo je Islamska država preuzela odgovornost za sinoćnji teroristički napad u Parizu.

ISIS je u subotu u javnost pustio video bez datuma u kojem prijete da će ponovno napasti Francusku ako ne prestane bombardiranje njihovih boraca, dan nakon što su teroristi u Parizu ubili 128 osoba, a još 99 ih se bori za život.

Postojat će mržnja među nama sve dok nećete vjerovati samo u Alaha. Potlačivali ste nas, borili se protiv naše religije i vrijeđali našeg proroka. Danas mi ne vjerujemo u vas i u vaše putovnice, a ako dođete po nas, borit ćemo se”, kaže muškarac prekrivene glave na početku videa.

Medij koji podržava grupu, Al-Hayat Media Center, zaprijetio je preko militanta koji je pozvao francuske muslimane da provedu napade te se obrušio na sve one muslimane koji žive u miru s Francuzima.

Jačate im ekonomiju i plaćate im porez. Nije li vas sram? Pokajte se Bogu i pridružite nam se”, poručio je.

”Ovo je poruka svim neprijateljima Islama, a pogotovo Francuskoj. Dokle god nastavite s bombardiranjem nećete živjeti u miru. Bojat ćete se i na putu na tržnicu”, rekao je militant na arapskom jeziku.


Komentari